Advertisement
ADVERTORIAL, STIRI — decembrie 11, 2014 at 2:12 am

Anvelopele de vara un must-have al sezonului

by

Daca iarna sunteti obligati sa va echipati masina cu anvelope de sezon si puteti primi amenda chiar, daca nu respectati aceasta lege, la intrarea in anotimpul cald, nimeni nu mai verifica daca v-ati schimbat anvelopele din nou, cu cele de vara. Poate si din acest motiv multi conducatori auto nu se mai chinuie sa isi echipeze masina cu anvelope de vara insa ar trebui stiut de la bun inceput, faptul ca utilizarea unora de iarna pe timp de primavara, vara sau toamna, poate fi in detrimentul propriu, din mai multe puncte de vedere!

P90109543

De ce aveti nevoie de anvelope de vara atunci cand este cald

Pentru ca partea financiara este una extrem de importanta in viata oricui, sa incepem prin a ne gandi la consumul masinii in functie de cauciucurile pe care le utilizeaza. Daca este cald afara si asfaltul fierbinte, o anvelopa de iarna nu numai ca va avea caracteristici total inutile ci va face ca masina sa consume mai mult datorita cauciucurilor ce nu au un profil optim decat pentru asfalt umed si rece. Pe langa cheltuiala ridicata la carburant, utilizarea anvelopelor nepotrivite sezonului va duce si la tocirea lor mult prea repede, astfel incat daca nu ati schimbat anvelopele de iarna cu cele de vara, acelea vor fi mult prea tocita in urmatorul Decembrie incat sa se mai poate folosi si va trebui obligatoriu sa investiti intr-un alt set pentru iarna 2015.

Nici siguranta nu este un aspect de ignorat. Din moment ce exista pe piata doua tipuri de anvelope, in mod cert fiecare isi are calitatile sale. Anvelopele de vara sunt ideale pentru viteze mai mari, asfalt incins si foarte incins asigurand stabilitate in curbe si control total al masinii chiar daca depasiti limita de viteza a drumurilor. Anvelopele de iarna nu prezinta aceste avantaje ele fiind ideale pentru mers mai incet (asa cum se conduce iarna din cauza conditiilor meteo) si pentru asfalt ud, inzapezit, inghetat, rece. In mod cert, daca cauciucul este creat pentru frig si zapada, el nu va putea face fata si caldurii excesive iar acest fapt va pune sigurantain pericol, riscurile de a pierde controlul masinii la o temperatura de 20 de grade, spre exemplu, crescand – in conditiile in care masina are anvelope de iarna.

Sfat Best Tires: Tineti cont de caracterisiticile fiecarui model de anvelope si echipati masina corespunzator in fiecare sezon pentru a avea parte de drumuri parcurse in siguranta si un consum cat mai mic!

P90109548

Citeste si...

Mașinile Toyota vor citi șoselele pentru a actualiza hărțile de navigație
Superlativul are un sinonim: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Lasa un comentariu:

Comentarii