Advertisement
STIRI — iulie 8, 2016 at 2:34 pm

AM-RB 001 – Hypercar-ul creat de Aston Martin și Red Bull Racing va avea performanțe de Formula 1

by

Cu proiectul AM-RB 001 Aston Martin și Red Bull Racing vor să eclipseze supersportivele LaFerrari și McLaren P1.

AM-RB 001_01OPEN

Ce se întâmplă dacă alimentezi spiritul Aston Martin cu un Red Bull ? Creezi un monstru mecanic cu nume de cod AM-RB 001. S-a născut dintr-o colaborare între două echipe de ingineri de top, fiind vorba despre parteneriatul între Aston Martin și echipa de Formula 1 Red Bull Racing. Mai exact, proiectul este coordonat de trei oameni cu fler pentru performanță și creații unice. Din partea Red Bull este nimeni altul decât Adrian Newey, cel mai prolific și de succes designer din Formula 1, care a aplicat și în cazul proiectului AM-RB 001 soluții aerodinamice foarte elaborate. Alături de el sunt reprezentanții Aston Martin, adică Marek Reichman, șeful departamentului de creație, și David King, șeful departamentului Special Operation. Cei trei “magnifici”au gândit hypercar-ul AM-RB 001 pentru a fi un automobil omologat pentru șosea, însă cu performanțe absurd de ridicate pentru o mașină „de șosea”. Aston Martin și Red Bull Racing pregătesc și o versiune de circuit a lui AM-RB 001pentru care promit performanțe la nivelul prototipurilor LMP1 înscrise în Cursa de 24 de Ore de la Le Mans.

AM-RB 001_06
Însă absolut năucitoare va fi și varianta de stradă, pentru că va avea un motor V12 aspirat capabil să producă un raport greutate/putere de 1 kg/1 CP. Se preconizează că motorul V12 va dezvolta circa 900 CP, în condițiile în care mașina va cântări sub o tonă, ceea ce este foarte plauzibil dacă luăm în calcul faptul că AM-RB 001 are o structură din carbon. Totodată, conform presei britanice, sistemul de propulsie va fi hibridizat, adică motorul V12 va fi ajutat și de un sistem electric inspirat din cel al monoposturilor de Formula 1. Și se pare că acest sistem electric va prelua și sarcina rulării în marșarier, cutia de viteze fiind una inovatoare, care nu are marșarier. Și informațiile bombastice nu se opresc aici. Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, a declarat într-un interviu pentru revista Autoexpress că AM-RB 001 va fi la fel de rapid sau chiar mai rapid decât un monopost de Formula 1 pe circuitul Silverstone.

Este planificată o producție limitată undeva între 99 și 150 de exemplare pentru modelul de șosea. Varianta pentru circuit va fi produsă în 25 de exemplare. Toate vor fi produse în aceeași uzină specială din Gaydon care a fost construită pentru producerea modelului supersport Aston-Martin One-77. Livrările modelului AM-RB 001 vor începe în 2018, iar prețurile ar putea să depășească 2 milioane de euro.

Citeste si...

Elgeka-Ferfelis te invită să câștigi o excursie VIP la DTM cumpărând un produs Shell Helix
VIDEO: Noua generație Renault Clio – Primele informații și imagini oficiale

Lasa un comentariu:

Comentarii