Advertisement
STIRI — mai 2, 2024 at 12:57 am

AIC Trucks: Ecosistem de performanță și eficiență

by

AIC Trucks

Însuși termenul de mobilitate înseamnă că ai opțiunea să îți extinzi orizontul. Că ai soluția de încredere care te ajută să ajungi mereu mai departe. Mobilitatea este o formă de evoluție. Iar compania AIC Trucks și modelul Ford Mustang Mach-E împart această calitate, oferind în egală măsură performanță și eficiență.

Text: Alex Buțu; Foto: Dragoș Savu

Atât AIC Trucks, cât și Ford Mustang Mach-E sunt exemple despre cum poți să evoluezi eficient în pas cu transformările din industria automobilistică. Mustang păstrează valorile care îl definesc încă din 1968, dar a transpus aceste repere cu succes în era propulsiilor electrice. La rândul său, AIC Trucks este un etalon al evoluției eficiente. Deoarece dezvoltă și optimizează permanent un ecosistem de servicii integrate. Sunt servicii complete de achiziționare, finanțare și întreținere pentru vehicule din transport, construcții sau specializate (precum cele dedicate municipalităților).

Reputația AIC Trucks are la bază o experiență acumulată în 28 de ani de activitate. Din 2017 AIC Trucks este unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România. Apoi, din 2023 include în portofoliu mărcile Otokar (de autocare și autobuze) și Piaggio Commercial.

Totodată, un pilon esențial al companiei a fost încă de la început Cefin Trucks, divizia dedicată camioanelor și semiremorcilor rulate, multibrand.

AIC Trucks investește permanent și în rețeaua sa de service. Aceasta cuprinde în prezent 22 de service-uri partenere și centre proprii. Iar cele 8 centre AIC Service Network constituie cea mai mare rețea proprie de service pentru camioane din România și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est. Standardele rețelei AIC Trucks au contribuit la succesul rapid al mărcii Ford Trucks. Au fost deja comercializate peste 3.700 de vehicule. Astfel, Ford Trucks este în topul alegerilor clienților în segmentele vehiculelor specializate și vehiculelor din construcții.

Prin toate aceste servicii și produse de înaltă calitate, AIC Trucks reprezintă un partener de încredere. Fiindcă susține clienții să își dezvolte o afacere durabilă, de la achiziționarea vehiculelor, până la îngrijirea tehnică în timpul utilizării și apoi la revânzarea sau opțiunea de „trade-in“ (schimb) cu un camion nou, în condiții optime.

AIC Trucks

Răzvan Szilagyi a preluat din septembrie 2023 rolul de Director General Adjunct al AIC Trucks și ne explică strategia de dezvoltare a companiei în noul context al mobilității și transportului: „M-am alăturat AIC Trucks pentru că mi-au plăcut foarte mult planurile, curajul și energia pe care le-am găsit aici. Avem o șansă unică de a contribui la transformarea ecosistemului transporturilor, într-un context în care tranziția la o economie verde este susținută de noile tehnologii. Vehicule electrice, pilot automat, «Transport as a Service», sunt câteva dintre lucrurile care m-au făcut să îmi doresc să fiu aici. Într-o notă personală, am plecat din sistemul financiar pentru că mi-am dorit să fiu mai aproape de ce înseamnă economia reală. Valorizarea sinergiilor dintre toate diviziile companiei, a completării portofoliului de branduri, a dezvoltării serviciilor post vânzare și cele financiare reprezintă un obiectiv provocator care necesită o muncă extraordinară de echipă și o viziune comună.“

Răzvan Szilagyi a urmat studiile de specialitate la Henley Business School și a acumulat o experiență de 20 ani în domeniul serviciilor financiare, pieței de capital și investițiilor. Astfel, a făcut parte și din conducerea unor organizații de mare importanță (CFA România, Asociația Administratorilor de Fonduri). Sunt cunoștințe profesionale care contribuie substanțial și la dezvoltarea diviziei AIC Financial Services, care oferă soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.

AIC Trucks

Totodată, AIC Trucks implementează digitalizarea tuturor sistemelor, care asigură mai multă transparență pentru clienți și parteneri. Iar sub coordonarea lui Răzvan Szilagyi compania evaluează și etapele tranziției către propulsiile electrice, ceea ce se reflectă și în alegerea modelului Ford Mustang Mach-E pentru parcul auto: „Pentru mine a fost o alegere intuitivă. Am făcut pasul către industria automobilistică și mi-am imaginat cum vor arăta drumul și destinația: am văzut ceva fresh, elegant, aspirațional. În ce privește brandul, alegerea a fost ușoară. Noi suntem importator și distribuitor al Ford Trucks în România, ceea ce ne onorează. Credem în brand și vrem să arătăm asta, inclusiv prin mașinile pe care le conducem în fiecare zi – toate sunt Ford. La nivel personal, am vrut ca prin alegerea unei mașini electrice să aduc o contribuție în direcția sustenabilității. Chiar dacă industria transporturilor de mărfuri este la începutul tranziției către propulsii electrice, iar soluțiile pentru a deveni «verde» încă se scriu, m-am orientat către ce pot face acum.“

Alegerea modelului Ford Mustang Mach-E reflectă și faptul că Ford Trucks România face parte din marea familie Ford internațională. Deoarece vehiculele comerciale și camioanele Ford Trucks, precum noul F-MAX, sunt produse de Ford Otosan.

Mai exact, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ș.) este o companie cotată la bursă, în care Ford Motor Company și Koç Holding A.Ș. dețin un număr egal de acțiuni (câte 41%). Compania Ford Otosan a fost fondată în 1959 și este cea mai mare rețea producătoare de vehicule comerciale din cadrul Ford Europa.

În 2022 Ford Otosan a preluat și fabrica Ford din Craiova. Aceasta va fi prima fabrică din istoria țării noastre unde se vor produce automobile pur electrice de serie mare. Este vorba despre modelele Ford Puma și Ford Tourneo Courier, ale căror versiuni electrice vor fi construite în Craiova din 2024.

În 2022, Ford Trucks a dezvăluit primul său camion 100% electric și prefigurează că în 2030 jumătate dintre camioanele pe care le va comercializa în Europa vor avea propulsii cu zero emisii. Ford Trucks a semnat și Declarația ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile) de tranziție către transportul de marfă lipsit de emisii poluante. Obiectivul asumat de Ford Trucks este ca din 2040 să vândă exclusiv vehicule comerciale grele care nu au emisii.

În cazul lui Ford Mustang, versiunea Mach-E este cea care a deschis orizontul către era propulsiilor electrice. AIC Trucks a ales un model Mustang Mach-E cu tracțiune spate și 294 CP, care oferă echilibru între performanță și eficiență. Este varianta cu baterie de 91 kWh, pentru autonomie extinsă, de până la 600 km. Alimentarea de la 10 la 80% din capacitatea bateriei durează 33 de minute, la o putere de încărcare de 150 kW. Iar Răzvan subliniază că planificarea încărcării este un preț pe care îl plătește bucuros pentru a știi că noi și copiii noștri respirăm un aer mai curat.

„Experiența mașinii electrice este pentru mine net superioară“. – explică Răzvan. „Unele plusuri le-am realizat abia când am revenit ocazional la motorul termic. Prefer liniștea electricului. Și apreciez confortul, livrarea instantanee a puterii, beneficiile noilor tehnologii de asistare a șoferului. Nu în ultimul rând, Mach-E combină sportivitatea Mustang-ului la care visam când eram copii, cu tehnologia sustenabilă de ultimă generație și cu latura utilă a unui SUV.“

AIC Trucks

Mustang Mach-E oferă tehnologii avangardiste pentru conectivitate și condus asistat. Sistemul infotainment primește actualizări over-ther-air, înțelege comenzi vocale și învață preferințele șoferului. Iar siguranța este asistată de sisteme inteligente precum cruise controlul adaptiv cu funcție Stop & Go, menținerea automată între marcajele benzii de rulare, citirea semnelor de circulație și avertizarea șoferului când acesta dă semne de oboseală sau neatenție.

Un etalon al tehnologiilor avangardiste este și noua generație de camioane Ford Trucks F-MAX, pentru transport internațional. Are cruise control adaptiv, sistem avansat pentru frânarea de urgență, asistență la pornire în rampă, avertizare privind încălcarea benzii de rulare. De altfel, noul F-MAX a câștigat prestigiosul premiu Truck of the Year 2019. Este apreciat pentru Costul Total de Proprietate, motorul Ecotorq (cu 500 CP și 2.500 Nm) și cabina de 2,5 metri lățime, care este o referință datorită spațiului și confortului. F-MAX dispune și de o interfață digitală avansată, navigație adaptată camioanelor și Apple CarPlay. Și beneficiază de un sistem pentru managementul flotelor, ceea ce asigură eficiența la nivel de business. Cu aceste atuuri, modelul F-MAX reprezintă motorul pentru creșterea constantă a cotei de piață pe care Ford Trucks o deține în segmentul camioanelor de transport internațional.

AIC Trucks

Citeste si...

Volvo V90 – Familistul suedez se dezvăluie oficial
VIDEO: Porsche 919 Hybrid Evo a stabilit noul record pe Nurburgring Nordschleife

Lasa un comentariu:

Comentarii