Advertisement
STIRI — iulie 27, 2023 at 3:07 pm

AIC Trucks a devenit unic importator și distribuitor Otokar în România

by

w 027

AIC Trucks sărbătorește includerea mărcii Otokar în portofoliul său, devenind astfel unic importator și distribuitor în România al reputatei companii producătoare de autobuze și camioane.

AIC Trucks este o companie cu experiență de peste 25 de ani în comercializarea de camioane, vehicule comerciale grele și ușoare. Oferă și o gamă largă de servicii financiare, iar în România dezvoltă continuu o rețea de service-uri proprii care și-a câștigat reputația pentru standardele de calitate. De altfel, AIC Trucks este unic importator al mărcii Ford Trucks în România, statut pe care l-a obținut tot pe criterii de calitate a serviciilor și rețelei de ateliere pentru reparații.

De asemenea, divizia de vehicule comerciale second hand multibrand din cadrul AIC Trucks are o lungă tradiție și contribuie la înțelegerea foarte minuțioasă a cerințelor specifice din piața românească a vehiculelor comerciale și de transport.

Cu o asemenea experiență vastă AIC Trucks va extinde prezența mărcii Otokar în piața din România.

w 019

„Suntem onorați să începem parteneriatul cu Otokar și să continuăm tradiția pe care acest brand o are în România. Credem cu tărie în sinergiile dintre rețeaua noastră de vânzări și post-vânzare și acest brand valoros în beneficiul clienților noștri.” a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

La rândul său, domnul Kerem Erman, Head of Commercial Vehicles în cadrul companiei Otokar, a punctat rolul parteneriatului cu AIC Trucks pentru a se asigura serviciile eficiente pentru clienții din România:

„Suntem încântați de această cooperare, care deschide calea pentru oportunități de creștere în România. Datorită acestei cooperări ne vom putea crește prezența pe piață. Experiența AIC Trucks, împreună cu portofoliul larg de produse Otokar și modelele pregătite pentru viitor asigură clienții noștri din România că vor continua să primească soluții și servicii unice de transport.”

w 029

România este deja a 3-a cea mai mare piață de export pentru Otokar

Otokar nu este doar cea mai populară marcă de autobuze în Turcia, unde de 14 ani este lider de piață. Brand-ul se bucură de succes și în România. De altfel, în țara noastră au fost comercializate deja peste 1.000 de autobuze Otokar. Mai exact, din 2018, autobuzele Otokar sunt în slujba transportului public din București. Iar de atunci au parcurs aproximativ 113 milioane de km. Este vorba despre mai mult de 500 de autobuze Otokar furnizate Primăriei Municipiului București.

Un atu esențial care a condus la succesul Otokar inclusiv în România este faptul că a oferit o gamă eficientă de autobuze electrice sau care folosesc combustibil alternativ. În urma volumului de comenzi primite pentru autobuzele sale electrice sau cu CNG (Compressed Natural Gas – gaz natural comprimat), Otokar a investit 7% din veniturile sale pentru a dezvolta unul dintre cele mai mari centre de cercetare și proiectare în domeniul automobilistic din Turcia. Constructorul comunică investiții de 307 milioane de euro, care au susținut dezvoltarea sa și munca de cercetare în ultimii 10 ani.

IMG_3806

Planurile de dezvoltare ale succesului comercial în România

Gama de vehicule și propulsii diverse a mărcii Otokar, precum și experiența AIC Trucks vor constitui baza evoluției în România. Iar un aspect foarte important este că AIC Trucks va oferi clienților Otokar și servicii post-vânzare, va furniza piese de schimb și va concepe servicii de finanțare a vânzărilor cât mai competitive.

Kerem Erman, Head of Commercial Vehicles, Otokar, subliniază aceste argumente esențiale și prefigurează că țara noastră va deveni una dintre piețele importante pentru camioanele ușoare ale constructorului din Turcia.

„Zeci de mii de autobuze pe care le-am proiectat pentru diverse scopuri, cum ar fi transportul public, turism și transport persoane, operează în prezent în aproape 60 de țări din întreaga lume. Și acum suntem gata să scriem o nouă poveste de succes cu camioanele noastre ușoare, în care avem o cotă de piață de aproape 25% în segmentul său din Turcia. România va fi una dintre cele mai puternice piețe pentru camioanele noastre ușoare Atlas. Credem că Atlas va deveni în curând brandul preferat pe segmentul 9-12 tone, prin cooperarea noastră cu AIC Trucks”, a explicat Kerem Erman.

Despre AIC Trucks

Compania are o istorie de 28 de ani în sectorul automobilistic românesc, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută drept unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale.

AIC Trucks este orientat către client și își adaptează constant strategia pentru a satisface cerințele clienților și pentru a adăuga valoare afacerilor lor prin ofertele integrate de produse și servicii.

Din 2017 AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks în România.

Ford Trucks este lider de piață, în România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul autotractoare pentru transport internațional.

Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, trade-in și vânzare de camioane și semiremorci second hand multibrand.

AIC Financial Services, este divizia de consultanță în servicii financiare, care găsește rapid soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.

AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare rețea proprie de service pentru camioane din România și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, cu 8 locații deținute. Oferă servicii complexe mecanice, electrice, de tinichigerie și vopsitorie pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.
Cifra de afaceri a AIC Trucks în 2022 a fost de 82 de milioane/euro, iar operațiunile totale din grupul de automotive au depășit 120 de milioane/euro. Numărul total de angajați este de aproximativ 400.

Despre Otokar

Compania Otokar a fost înființată în 1963, într-un moment în care inițiativele de industrializare și modernizare erau lansate în Turcia, pentru a produce primele autobuze interurbane ale țării. Cu o fabrică de producție cu suprafata de 552.000 mp în Arifiye, Sakarya, Otokar oferă soluții adaptate nevoilor clienților săi folosind propria tehnologie, design și aplicații. Otokar (IST: OTKAR), listată la Bursa de Valori din Istanbul, face parte din Koç Group (IST: KCHOL), principalul holding de investiții și cel mai mare grup industrial și de servicii din Turcia și un jucător global cu peste 27 de mii de angajați în străinătate și peste 90 de unități de producție, companii de vânzări și marketing în străinătate. Veniturile combinate ale Grupului reprezintă aproape 9% din PIB-ul Turciei, în timp ce volumul exporturilor sale se ridică la 7% din volumul total al exporturilor Turciei.

Liniile extinse de produse ale Otokar sunt foarte căutate atât în ​​Turcia, cât și pe piețele de export. Produsele Otokar sunt vândute și utilizate în prezent pe cinci continente în peste 75 de țări, inclusiv Turcia.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Otokar își menține titlul de cel mai bine vândut brand de autobuze din Turcia timp de 14 ani consecutiv. Mii de autobuze Otokar sunt pe drumuri în aproape 60 de țări, în special în Europa.
Otokar și-a înființat filiale în patru țări – Franța, România, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan – pentru a fi mai aproape de clienții săi și pentru a le satisface nevoile și așteptările.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Otokar oferă o gamă largă de produse care include autobuze de la 6 metri până la 21 de metri pentru transportul de pasageri. Fiind primul producător de autobuze hibride și primul producător de autobuze electrice din Turcia, Otokar oferă, de asemenea, vehicule cu combustibil alternativ pentru operatori. Compania produce sub licență camioane ușoare Otokar Atlas de 8,5 tone și Otokar Atlas 3D de 12 tone pentru sectorul logistic.

Otokar se deosebește prin expertiză de clasă mondială, precum și prin capacitatea sa in inginerie, cercetare și dezvoltare precum și transfer de tehnologie.

Cu numeroase premiere încă de la înființare, Otokar desfășoară activități de cercetare și dezvoltare la standarde internaționale. În ultimul deceniu, compania a alocat 7% din veniturile sale pentru cheltuielile de cercetare și dezvoltare.

De la înființare, Otokar a îmbrățișat întotdeauna filozofia excelenței totale prin dezvoltarea propriei tehnologii.
Succesul Otokar în cercetare, dezvoltare și design a fost încununat recent cu mai multe premii. În 2022, Territo, membru al gamei de autobuze Otokar, a câștigat la categoria Excellent Product Design la German Design Awards, premiul internațional acordat de Consiliul German de Design. În plus, două modele diferite de Otokar Kent au fost recunoscute cu premiile BIG SEE Product Design Awards la categoria „Mobilitate”.

Mai multe informații pot fi găsite pe site: https://commercial.otokar.com.tr/

Citeste si...

Bentley Continental GT Speed își salută strămoșul
Patinoarul Telekom Arena a atins capacitatea maximă în prima sa zi de funcţionare din 2017

Lasa un comentariu:

Comentarii