Advertisement
STIRI — ianuarie 13, 2016 at 6:21 pm

Acura Precision – Reinventare estetică (VIDEO)

by

Acura Precision prefigurează direcția în care va evolua limbajul estetic al viitoarelor modele din gama mărcii de lux a lui Honda.

Acura Precision

Se pare că Salonul Auto de la Detroit marchează schimbarea la față a mărcilor asiatice. Kia a prezentat noua sa viziune de design “îndrăzneț” prin conceptul Telluride care explorează ideea unui potențial SUV premium, iar Lexus s-a săturat să i se mai spună că face mașini bune dar banale și a prezentat superbul coupe LC 500, care preia fidel elementele de design exotice ale conceptului LF-LC. Acum a venit rândul lui Acura, marca de lux a lui Honda, să prezinte ”schimbarea sa la față”.
Conceptul Acura Precision prefigurează un limbaj estetic bazat pe forme angulare pronunțate, menit să contureze o identitate mai puternică și mai distinctă pentru modelele viitoare. Crezul după care studioul de design Acura din California a creat acest concept este “Precision Crafted Performance” (Performanță Creată cu Precizie).
Caroseria poate fi descrisă drept un spectacol de design fractal, iar panourile de metal par că au fost pliate de un artist în origami. Grila cu design Diamond Pentagon și dimensiuni impresionante formează împreună cu farurile cu LED Jewel Constellation o identitate avangardistă.

Forma plonjată a plafonului și aripile evazate defines conceptul Acura Precision drept un coupe. Acesta are patru portiere care se deschid în sens opus una față de cealaltă și nu există un montant central fix, ceea ce contribuie la perceperea habitaclului drept un lounge cu patru locuri.
Nu doar designul exterior ne oferă indicii despre felul în care vor evolua modelele Acura. Planșa de bord ne prefigurează noile sisteme de interacțiune dintre om și mașină. Pe lângă sistemul de afișare a informațiilor pe parbriz și ecranele multifuncționale de dimensiuni mari, Acura Precision are și un sistem de scanare capabil să identifice persoanele care intră în mașină. Astfel, conceptul activează reglajele preferate de fiecare utilizator, inclusiv pentru navigație, sistem audio sau setările care privesc performanțele dinamice ale mașinii.

Citeste si...

Toyota C-HR – Crossover-ul hibrid se transformă din concept în realitate
Mitsubishi lansează la Geneva un SUV compact cu siluetă de coupe

Lasa un comentariu:

Comentarii