Advertisement
STIRI — octombrie 25, 2021 at 12:21 pm

A 5-a ediție 4V Rally Raid România reconfirmă aprecierea piloților străini față de „Dakarul Dobrogei”

by

FOTO - Ziua 2_3

În intervalul 21-24 octombrie traseele fascinante dintre Dunăre și Marea Neagră au găzduit atât a 5-a ediție 4V Rally Raid România, cât și competiția cu scop caritabil „Raliului Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“. Iar ca de obicei, la start s-au aliniat atât concurenți din România, cât și sosiți din străinătate.

Ediția din această toamnă a 4V Rally Raid România a avut o miză foarte importantă, deoarece aici s-a determinat cine câștigă titlul de campion al României. Iar în premieră, concurenții și-ai disputat abilitățile de navigare și pilotaj și în cadrul „Raliului Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“. Acest concurs este organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și nu se rezumă la promovarea disciplinei de rally raid, dar și la sprijinirea familiilor nevoiașe de pe raza județului Constanța. De altfel, în cei trei ani de evenimente, 4V Rally Raid România a dovedit că este mai mult decât o competiție, ci și un exemplu pentru formarea unei comunități unite, care îndeamnă pasionații de motorsport și turiștii din România dar și din străinătate să descopere frumusețea regiunii din Dobrogea. În acest sens 4V Rally Raid România se bucură de a fi organizată de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, având susținerea Federației Române de Motociclism și a Ministerului Tineretului și Sportului.

FOTO - Ziua 2_9

Norris Marcu Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv a punctat acest rol al 4V Rally Raid România: „Dobrogea este un punct important pe harta motor sportului românesc în ceea ce înseamnă rally-raid-ul. România, în general, are un avantaj în această perioadă pe harta Europei prin faptul că suntem una dintre țările care are foarte multe trasee pretabile pentru astfel de competiții. În rest, în Europa, sunt din ce în ce mai puține, sunt din ce în ce mai mulți sportivi doritori să participe la astfel de întreceri și care n-au unde să meargă. Și atunci, dacă noi reușim să organizăm aici competiții la un foarte bun nivel vor veni foarte mulți din afară, ceea ce bineînțeles aduce recunoașterea așteptată.“

FOTO - Ziua 2_11

Interesul internațional pentru 4V Rally Raid România a fost reconfirmat și în etapa din această toamnă, la care au participat aproximativ 50 de piloți și 26 de echipaje din țară și străinătate. Aceștia aparțin unor clase diferite de experiență (profi, promo și discovery), ceea ce subliniază popularitatea în creștere a rally raid-ului și în țara noastră. Concurenții s-au întrecut timp de două zile pe trasee variate și dificile, pilotând vehicule de tip auto, moto, ssv și quad pe drumuri de țară, albii de râu secate etc.

FOTO - Ziua 2_4

O prezență notabilă la ediția din 21-24 octombrie a fost cea a campionilor Poloniei la rally-raid, Tomasz Białkowski și Dariusz Baskiewicz, care au încheiat pe primul loc, stabilindu-și poziția de lider încă din prima zi de concurs. Înaintea cursei Tomasz Białkowski a declarat: „Mergem la raliuri întotdeauna pentru a câștiga. De asta ne află aici. Dar, pe lângă aceasta, ne plac aceste raliuri, ne plac raliurile din România. Pentru asta am venit și pentru asta vom veni din nou. (…) Nu stiu la ce să ne așteptăm de la adversarii noștri pentru că nu am concurat niciodată împotriva lor. Așa că… nu știu… va fi prima dată.“

Jean Vlad, manager de organizare pentru 4V Rally Raid explică popularitatea în continuă evoluție a acestui concurs: „Constat în ultimii doi-trei ani un aflux din ce în ce mai mare de piloți străini. Și nu numai că sunt piloți străini, sunt și piloți campioni în țările lor, participanți la Dakar, etc. Asta înseamnă un semnal pozitiv pentru noi că începem să devenim un punct de interes pentru ei, începem să le oferim trasee sigure, trasee interesante pentru ei, unde se pot antrena pentru competițiile importante. Avem inclusiv concurenți care au început să vină cu familiile în concediu și în cazul aceasta asigurăm și o promovare turistică a zonei.“

FOTO - Ziua 2_8

Spectacolul motorizat a fost transmis LIVE pe paginile de facebook 4V Rally Raid România și „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“. Iar înregistrările video pot fi în continuare vizionate la aceleași adrese online, unde sunt prezentat inclusiv rezultatele finale ale competiției.

Sponsori ai evenimentului sunt: Honda Motor, Pepsi, Agrodania, GTC Autoshop, DMS Auto, La Colibe, Rul Service, Race Shop și Est Bike.

Citeste si...

Red Bull Romaniacs 2016 – Graham Jarvis a dominat a doua zi de off-road
BMW M8 Gran Coupé Concept îi ia în țintă pe Audi A7 și Mercedes-Benz CLS

Lasa un comentariu:

Comentarii