Advertisement
Experiente, RETRO — martie 7, 2015 at 2:45 pm

Interviu Marin Dumitrescu – Poveștile rămân

by

P90048227
Marin Dumitrescu are 96 de ani, iar poveștile sale sunt de toate genurile și pentru toate gusturile, dar una singură poate face deliciul oricui. Este vorba de cursa de la Sinaia din anul 1950.

Cetățean decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios, membru de onoare al Retromobil România, multiplu Campion Național Absolut la Coastă și Circuit, Marin Dumitrescu este primul tuner de BMW-uri din România și este cel mai în vârstă pilot român.

Marin Dumitrescu a luptat în al Doilea Război Mondial unde se ocupa cu întreținerea avioanelor și vehiculelor de luptă. Are povește incredibile de acolo și nu se plânge de experiențele grele din viață, ci le consideră utile. Le consideră adevărate lecții de viață din care toți putem învăța ceva.

Marin Dumitrescu s-a născut în 1919 la Comani, județul Olt, unde a avut o copilărie modestă care l-a ajutat să lupte cu greutățile vieții. Elev eminent, reușește să intre la școala de aviație din Mediaș, unde își găsește pasiunea pentru motoare.

P90048223

Marin Dumitrescu începe prin a concura pe motociclete de viteză de 125 cmc și devine campion pentru Steaua și Dinamo. Apoi debutează în cursele de viteză pe circuit, cu modele Jeep modificate, iar mai târziu prinde gustul curselor de viteză în coastă și începe să adune componente și piese pentru un BMW 328 cu care urma să concureze. Modelul avea să devină mașina sa de suflet.

La sfârșitul anilor 40 intră în competiție directă cu marii piloți ai acelor vremuri, printre care Petre Cristea și Jean Calcianu. Îi învinge în cursa de la Sinaia în 1950 la volanul unui BMW 328 modificat de el la Uzinele Vulcan. Aceasta rămâne pentru el cursa cea mai frumoasă din viața sa și subiectul interviului nostru.

 

*Material realizat de colegii de la BMW BLOG ROMÂNIA.

Citeste si...

Concursul de Eleganță de la Sinaia 2017 se bucură de participarea în premieră a BMW Classic
Galeria Țiriac Collection poate fi acum vizitată și printr-o aplicație de smartphone

Lasa un comentariu:

Comentarii