Advertisement
RETRO — august 7, 2015 at 1:10 pm

Good Morgan! – Gentleman’s Car

by

Bună ziua, numele meu este Morgan Aero 8 și sunt o mașină nouă cu design retro-britanic și un motor nemțesc. Nu sunt pentru oricine, nu mă interesează doar banii, ci acei clienți care știu să aprecieze calitatea serviciilor mele, discreția și deontologia lucrului manual bine făcut. Dar destul despre mine, haideți să vă povestesc câte ceva despre mine…

M-am lansat la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde vin mulți gură-cască, dar și domni generoși în căutarea unor aventuri sub cerul liber. Avantajele mele sunt proporțiile și liniile voluptuoase îmbrăcate frumos și elegant într-o caroserie pin-up, dar și temperamentul rebel, extrovertit, moștenit din originile teutone ale motorului cu opt cilindri în V. Sunt un roadster cu un acoperiș retractabil din mohair, dar pot fi și un coupe cu hardtop dacă mi-o ceri.

– Bună dimineața, stimată domnișoară, numele meu este Client nr. 1 și sunt foarte interesat de serviciile dumneavoastră. Am rămas foarte impresionat de modul în care ați reușit să îmbinați utilul cu plăcutul, vizualul cu tactilul, opulența cu discreția și luxul cu austeritatea. Apreciez sinceritatea dumneavostră și mi-ar face mare plăcere să ieșim la o plimbare pe un drum virajat de munte pentru a ne cunoaște mai bine.

– Stimate domnul Client nr. 1. Mă bucur că m-ați descoperit și că sunteți de acord cu un test drive matinal, dar până la a stabili o întâlnire trebuie să vă spun care sunt condițiile și ce anume ar trebui să cunoașteți despre mine înainte de a vă primi la volan. În primul rând trebuie să vă spun că sub aceste haine galante am un motor V8 de origine BMW care transmite 367 CP către puntea spate. Vă spun asta pentru că nu sunt foarte ușor de stăpânit în condiții umede și sunt chiar periculoasă dacă șoferul meu nu este sigur pe el, ezitant, timid, atunci când încercăm împreună manevre periculoase. Vă asigur însă, că odată ce ați deprins toate mișcările, satisfacția este garantată.

– Dragă Morgan Aero 8. Îți mulțumesc pentru grija pe care mi-o porți, apreciez orice sfat înainte de a începe o relație, fie ea de lungă sau de scurtă durată. Scopul meu nu este de a vă scoate din zona dumneavoastră de confort, eu caut ceva simplu și elegant care să-mi aducă prestigiu, imagine și satisfacții ocazionale, de weekend ori de vreme bună. Vă asigur că nu sunt un client foarte greu de mulțumit, nu fac nefăcute și am o imaginație fără derapaje. Recunosc însă că uneori ajung mai repede decât ar trebui în zona roșie a turometrului. Din punctul ăsta de vedere aș aprecia dacă puteți să mă ghidați către o zonă gri, unde să ne simțim amândoi foarte bine și totodată în siguranță.

– Bună, Client nr. 1. Mă bucur să te aud din nou, sper că toate îți merg bine. Nu de alta, dar tariful meu nu este unul din zona mașinilor de serie. Sunt o mașină construită și școlită în stil tradițional de Morgan Motor Company, pe Pickersleigh Road, și am pretenții de clienți educați, dar și în stare să întrețină o relație în zona confortabilă. Sunt pregătită să-ți ofer și un tur al fabricii noastre pentru a descoperi meșteșugul care se ascunde în spatele meu. Prețul se discută la fața locului. Aștept cu nerăbdare decizia ta.

Morgan! Îmi place că ești foarte directă, că știi exact ce tip de client îți dorești. Te asigur că situația mea financiară este una peste medie și destul de stabilă. Propun să ne întâlnim mâine dimineață la poalele dealului Malverns, foarte aproape de tine. Știu eu un drum…

A doua zi dis-de-dimineață Morgan Aero 8 și Client nr. 1 s-au întâlnit pentru prima oară. Ambii aveau fluturași în stomac de emoții și abia așteptau să se vadă, să se admire, să se tatoneze din priviri și gesturi. El, un domn îmbrăcat bine, geacă de piele vintage, mănuși de piele și bască de golf. Ea frumoasă, decapotată, cu motorul încălzit, gata pentru un schimb de mase, accelerații violente și frâne necesare.

Cu un șasiu din aluminiu, o cutie manuală cu șase rapoarte și un V8 care bolborosește gutural la relanti și țipă ca o soprană în extaz în zona roșie, Morgan Aero 8 vrea să-și cucerească din prima clientul și să facă impresie bună. El pășește în jurul ei și îi analizează toate formele cu un zâmbet sincer pe față. Deschide ușa și se scufundă în scaunele joase, căptușite cu piele fină, care-l iau în brațe și-l strâng cu afecțiune. Pipăie inserțiile de lemn și de aluminiu, strânge volanul gros în palme, dă drumul la radio și pornește la drum cu soarele în spate. Acum are un nou sistem de aer condiționat, ABS, servodirecție, cruise control, airbaguri, bară antiruliu și un diferențial cu alunecare limitată. E tot ce-i trebuie pentru a se distra în siguranță.

Se pare că este începutul unei frumoase prietenii, doar că prietenia asta este și o aventură și o relație de lungă durată. În dreapta lui este un scaun liber, dar parcă nu-i vine să-l ocupe cu nimeni și nimic. Morgan Aero 8 este o mașină peste așteptările lui și nu vrea să o împartă cu nimeni. Tot ce au  vor să împartă între ei – emoții, conturi bancare, drumurile către service, drumurile către apusurile și răsăriturile de mâine…

Citeste si...

Iconicul Ferrari F40 completează acum portofoliul galeriei Țiriac Collection
Țiriac Collection a câștigat marile premii ale juriului și publicului de la Concursul de Eleganță „A...

Lasa un comentariu:

Comentarii