Advertisement
PICTORIALE, Pictoriale Ladies in Motion — ianuarie 9, 2015 at 6:58 pm

Valentina Pelinel și Lexus RX 450h – Șarm în cea mai naturală formă

by

Valentina Pelinel

Când eleganța întâlnește frumusețea, rezultatul e uimitor, unanim apreciat. Valentina Pelinel pozează alături de Lexus RX 450h într-un pictorial care demonstrează că un SUV cu stil și grijă pentru mediu poate cuceri un top model. Nu, nu e ca în povestea cu broscoiul transformat în prinț. RX 450h așa a fost dintotdeauna.

 

Am avut puține bătăi de cap încercând să găsim o mașină care să i se potrivească Valentinei Pelinel. Aveam nevoie de ceva sofisticat, deștept, elegant și, în același timp, cald, prietenos, hotărât. Pentru că Valentina este, așa cum însăși mărturisește, omul care crede cu tărie că „nu suntem doar spectatori ai lumii din jurul nostru, ci actori activi, iar cheia stă în dorința de implicare, indiferent că este vorba despre o acțiune umanitară, de a planta un pom sau de a aduce un zâmbet pe fața unui copil. Am muncit mult, de la o vârstă fragedă, dar nu cred că faci nimic în viață fără noroc. Așa că mă consider o persoană norocoasă și cred că am datoria să îi ajut pe cei cu care soarta a fost mai puțin generoasă.“

Pentru un top model internațional, prezență constantă și fermecătoare în marile show-uri de modă newyorkeze, mașina trebuia să fie spațioasă, sigură, performantă, dar eficientă și foarte puțin poluantă. Una care să arate bine, fără să epateze. Din gama premium, desigur, cu un caracter unic și un design pe măsură.

Iar căutările ne-au dus în curtea celor de la Lexus, unde am dat peste RX 450h. Un SUV pentru care eleganța e naturală, la fel și performanța. Iar pentru mediu, RX 450h vine la pachet cu un sistem hibrid de propulsie format dintr‑un motor puternic pe benzină și unul electric. Nici că ne puteam dori mai mult, iar Valentinei i-a plăcut din prima: „Ce frumos e! Pare desenat special pentru a disimula dimensiunile sale generoase, e agresiv, dar nu la modul «brutal», iar interiorul e spectaculos“.

Și are perfectă dreptate. RX-ul din pictorial este unul special, echipat cu pachetul de design F-Sport. Acest lucru se traduce într-un plus de dinamică și sportivitate, care îl fac pe RX 450h să iasă în evidență. Lexus-ul va fi probabil și singurul SUV „alimentat“ de un motor electric cât timp stă la semafor și, mai important, el poate rula exclusiv propulsat de motorul electric. Asta înseamnă, pentru distanțe scurte, un consum de combustibil zero. Emisii poluante zero. Și un nivel de zgomot redus la minimum.

Iar dacă reducerea emisiilor poluante și a consumului de combustibil nu te conving, atunci rafinamentul, liniștea și naturalețea cu care RX 450h rulează pe stradă cu motorul termic practic oprit sigur te vor cuceri. Este fascinant să te afli într-o mașină care merge cu „motorul oprit“. Spui la revedere vibrațiilor și trepidațiilor, iar liniștea care te înconjoară e impresionantă.

„E uimitor să te urci în mașină și în loc de sunetul clasic al motorului să auzi… nimic. Doar un indicator în bord care spune «ready». Și poți să pleci“, spune Valentina zâmbind. „Iar odată ce ai pornit de la semafor și bateria e încărcată, motorul pe benzină se oprește și mașina merge numai cu ajutorul celui electric. Abia acum îmi dau seama cât de mult zgomot fac motoarele celorlalte mașini. Cred că ne-am obișnuit cu acest zgomot care practic e integrat în viața noastră și nici măcar nu-l mai distingem. Dar în RX e altceva! Chiar și atunci când bateria se descarcă și motorul pe benzină pornește, nu e nici pe departe la fel de gălăgios. Ce să mai, în RX 450h am descoperit rafinamentul de top al unei mașini“, adaugă Valentina Pelinel.

Iar pe lângă aspectul exterior spectaculos, RX 450h mai are un atu: interiorul. Extrem de spațios, perfect pentru o mașină de familie și vacanțe lungi, încântă prin calitatea materialelor și design. Scaune moi și primitoare, un bord de nota 10 și o cutie de viteze automată pentru un maxim de confort.

„Lexus RX 450h are tot ce ți-ai putea dori de la o mașină. Siguranță, rafinament, putere, grijă pentru mediu, spațiu din plin și un interior formidabil. Mai lipsește doar să rezolve treburile prin casă, pentru că în rest le face cam pe toate. Cel puțin pentru mine, e mașina perfectă“, încheie râzând, Valentina Pelinel.

Citeste si...

Andrei Nourescu și Volvo V40: Melting Point
Andi Moisescu și Mercedes-Benz GLA: Dedublare Rațională

Lasa un comentariu:

Comentarii