Advertisement
PICTORIALE — decembrie 24, 2018 at 3:04 pm

Stephan Pelger și Mazda6: Trup și suflet

by

Se spune că frumusețea este subiectivă. Însă, există unele lucruri despre care pur și simplu putem fi unanim de acord că reprezintă întruchiparea frumuseții. Este o calitate care definește în egală măsură creațiile semnate Stephan Pelger și design-ul noii Mazda6.

SSD_0893

Text: Alex Buțu   Foto: Dragoș Savu

Noul sedan Mazda6 a venit ca și croit pe tiparul apreciat de creatorul de modă Stephan Pelger, după cum ne explică chiar el: „Rezonez foarte mult cu stilul său. Eu caut mereu să exprim prin creațiile mele un stil chic, elegant, rafinat, dedicat clientelei care apreciază creativitatea și frumusețea deosebită, nu abordările comune. Iar la Mazda6 observ exact aceste trăsături.“

Stephan Pelger este unul dintre cei mai admirați designer români, nu doar în țara noastră, ci și la nivel internațional. De curând, a fost votat câștigătorul categoriei „Designer la Modă“ în cadrul Galei Unica 2018. Este mândru de acest premiu, îndeosebi fiindcă a exprimat preferințele cititorilor revistei și pasionaților de modă. Iar tocmai acesta este farmecul creațiilor sale. Vorbesc limbajul universal al frumuseții, după cum au demonstrat în repetate rânduri colecțiile prezentate în cadrul prestigioaselor show-uri de modă din Berlin, Paris, Londra, Milano.

Indiferent dacă vorbim despre vestimentație sau despre industria automobilistică, în spatele limbajului estetic există mereu atât un simț artistic, cât și o disciplină a creației. Există un punct de pornire, o formă redusă la esențial a unei idei de design.

De exemplu, echipa de designer Mazda creează mai întâi sculpturi, desene, instalații artistice, care captează o temă ce este apoi transpusă în formele mașinii. Sursele de inspirație provin din orice domeniu creativ, din orice tip de material, din orice lucru sau trăire care stimulează simțurile. La fel, Stephan creează mai întâi ceea ce se numește „mood board“, adică un grupaj eclectic cu diverse materiale și surse de inspirație. Acestea generează nu doar idei, ci și emoție. De aceea, există mereu suflet în colecțiile lui Stephan Pelger, ca și în designul Mazda.

De altfel, Mazda a conceput o reală filosofie de design numită KODO – Sufletul mișcării. Drept urmare, caroseria modelului Mazda6 nu pare a fi formată din panouri de metal și plastic. Seamănă mai degrabă cu un trup cizelat, pe care noua vopsea Roșu Soul Crystal se așterne suav, precum materialul fin al unei rochii chic îmbrățișează trupul unui model.

„O haină frumoasă sau o mașină frumoasă au puterea de a te face să te simți bine, apreciat, admirat. A fost o plăcere să descopăr lucrul acesta conducând noua Mazda6.“

Stephan Pelger

Actualizarea modelului Mazda6 a sporit și nivelul rafinamentului din habitaclu. Echiparea Takumi Plus oferă tapițerie Nappa, care îmbracă și scaunele reproiectate pentru un plus de confort și prevăzute cu funcții de încălzire și ventilare (pentru cele frontale).

Cusăturile meticuloase ale volanului, oglinda interioară fără ramă, ornamentele de crom și lemn Sen pentru bord, capitonajul din piele întoarsă și luminile ambientale cu LED completează atmosfera elevată din habitaclu.

Toate aceste aspecte au fost remarcate de Stephan: „Silueta caroseriei are forme feminine, foarte delicate, în timp ce partea frontală inspiră masculinitate. Însă fără a fi agresivă. Transmite sentimentul de încredere în sine, inclusiv prin nuanța de roșu fabuloasă în care este vopsită caroseria. Este precum o persoană care a ajuns în punctul în care știe clar ce vrea de la viață. Totodată, designul și materialele habitaclului oferă o ambianță sofisticată, cu tente de lux și sportivitate. Calitatea finisărilor îmi aduce aminte de atenția la detalii și rigorile pe care le respectăm noi cei care producem vestimentații de calitate. Când întorci o haină pe dos trebuie să vezi că totul este impecabil executat.“

SSD_1517

Sistemul infotaiment include instrumentar de bord digital de 7 inch și oferă compatibilitate cu Apple CarPlay și Andoid Auto pentru smartphone.

Stephan știe foarte bine ce presupune abilitatea de a executa ireproșabil fiecare detaliu. El a câștigat în Germania concursul „Fashion and Fame“ difuzat de postul TV Pro Sieben. Atunci a realizat totul de unul singur, de la tipare, la produsul finit. Câștigarea acestui concurs i-a adus și contractul prin care a conceput două colecții pentru catalogul Otto, care era distribuit în 8 milioane de exemplare.

Cu aceeași imaginație debordantă și etică a calității, Stephan Pelger a conceput colecții pentru un spectru larg de clientelă, culminând cu un portofoliu impresionant de creații haute couture. A colaborat cu Kanye West și a creat vestimentații purtate la premiile Oscar și Cannes. Pe lista de personalități care au apelat la creativitatea sa le regăsim pe Principesa Margareta, Prima Doamnă a României Carmen Iohannis, soprana Angela Gheorghiu, Lilly Becker (soția tenismanului Boris Becker), Andreea Raicu, Laura Cosoi, Andra, Andreea Bănică.

Versatilitatea lui Stephan este pusă în evidență și prin intermediul magazinului online shop.stephanpelger.com, care oferă din luna decembrie o colecție amplă, cu vestimentații pregătite pentru ocazii și venituri cât mai diverse.

Stephan a regăsit versatilitatea și în stilul modelului Mazda6: „Personalitatea sa denotă deopotrivă sportivitate, eleganță, dar și o prestanță business. Din acest motiv am ales să port trei ținute în cadrul acestui pictorial, folosind articole vestimentare din colecția mea, dar și din colecțiile Trends by Adina Buzatu și Collective. De exemplu, Mazda6 poate juca și rolul unei limuzine cu șofer, astfel că am purtat și o ținută potrivită pentru o întâlnire de afaceri. La polul opus, am configurat o ținută potrivită pentru petrecerea timpului liber, pentru momentele când evadez peste weekend din forfota orașului. E o ținută în ton cu sezonul toamnă/iarnă.“

SSD_1201

Însă Stephan a apreciat noua Mazda6 nu doar pentru aspect, ci și pentru confort și siguranță. Odată cu actualizarea stilistică, Mazda6 a evoluat și la nivel tehnologic. Ținuta de drum a fost rafinată prin reproiectarea suspensiei și optimizarea izolațiilor fonice. Iar confortul este dublat de lista bogată de sisteme de asistare a condusului, printre care se află asistentul inteligent de frânare automată în oraș, pilotul automat adaptiv (activ de la 0 km/h și oferit în combinație cu transmisia automată), farurile adaptive cu LED, a căror distanță de luminare a crescut cu 80 de metri, și rețeaua de camere video care afișează împrejurimile mașinii pe ecranul de 8 inch din centrul planșei de bord.

Nu în cele din urmă, Stephan remarcă și faptul că Mazda6 este și o dovadă că stilul și rafinamentul nu trebuie să poarte un suprapreț. Modelul de bază, cu propulsor SKYACTIV-G 2.0 pe benzină de 145 CP, are un preț ce pornește de la 25.190 euro cu TVA. Gama mai include motorizări pe benzină SKYACTIV-G 2.0 de 165 CP și SKYACTIV-G 2.5 de 194 CP (echipat și cu sistem de dezactivare a cilindrilor, pentru reducerea consumului). Alternativa diesel SKYACTIV-D 2.2 are turbine cu geometrie variabilă și tehnologie de eficientizare a arderii Rapid Multi-Stage Combustion. Varianta pusă de Mazda România la dispoziția lui Stephan Pelger este cea mai puternică, de 184 CP, dar este oferită și o versiune de 150 CP.

SSD_1021

Stilul Mazda6 inspiră eleganță, spirit pasional, dar și prestanță business. Această versatilitate este regăsită deopotrivă în colecțiile concepute în Atelierul Stephan Pelger, aflat pe strada Constantin Kirițescu nr. 26, din București.

Citeste si...

Mihai Dobrovolschi și BMW Seria 4 Coupé: Micile bucurii
Cosmin Tudoran & MINI Countryman & BMW C 400 GT: Rețeta proprie

Lasa un comentariu:

Comentarii