Advertisement
PICTORIALE — octombrie 4, 2019 at 3:59 pm

Smiley și Jaguar E-PACE – Liber la emoții

by

Hashtag-ul #liberlaemoții reprezintă mesajul pe care Smiley îl transmite în noul său turneu național. Dar descrie, totodată, și calitatea principală a SUV-ului Jaguar E-PACE, pe care Smiley îl apreciază nu doar ca partener de drum, ci și ca studio mobil.

Text: Alex Buțu; Foto: Dragoș Savu

SSD_3487

Trebuie să fii autentic și neconfecționat pentru a devein genul de personalitate care atrage admirația generală. Mai ales când ai curajul de a fi un spirit inovator, când deschizi calea pentru alții și știi să te reinventezi. Toate acestea sunt calități pe care le regăsim la Smiley, cel mai popular artist pop român, dar și la noul Jaguar E-PACE, mașina lui de zi cu zi, care îl va însoți și în turneul său național.

Arta de a oferi spectacol în maniere inventive descrie în egală măsură atât notorietatea lui Smiley, cât și a lui E-PACE. Noul SUV Jaguar și-a făcut intrarea în scenă printr-o cascadorie care i-a câștigat titlul Guinness World Record pentru cea mai lungă săritură cu rotire executată vreodată de o mașină produsă în serie. Mașina a făcut un salt de 15,3 metri lungime, parcurs în care s-a și rotit în aer, supunând pilotul la forțe de 5,5 G. Este o dovadă a curajului creativ, prin care Jaguar transpune veleitățile sale tradiționale în formatul primului său SUV compact. Rezultatul este un model foarte șarmant, care aduce o clientelă nouă pentru Jaguar.

SSD_3409

Aceeași putere de inovație și capacitate de a atrage public divers o regăsim în creativitatea prin care Andrei Tiberiu Maria a devenit artistul versatil pe care îl cunoaștem sub numele Smiley. Acesta este pseudominul pe care l-a primit de la colegii din trupa Simplu pentru pozitivismul său. Optimismul și perseverența l-au transformat pe autodidactul Smiley în brandul care în ultimii 11 ani a atras alături de el muzicieni speciali și creativi. Astfel, găsește mereu calea de a ieși din tiparele clasice, atât în propria carieră, cât și prin producțiile pentru alți artiști, inclusiv cu renume internațional, precum Snoop Dog.

Însă în toată activitatea sa variată, de interpret, compozitor, producător, om de televiziune sau actor, se remarcă o constantă, un element care susține întregul său succes: empatia pe care o atrage prin felul său de a fi deschis față de public. Mereu ne arată cine este „Smiley Omul“. Cu el rezonează publicul de toate vârstele din România.
Legătura emoțională și personală creată prin intermediul artei este modul instinctiv prin care Smiley a câștigat atașamentul publicului. Muzica lui sună de fiecare dată nou, incitant tocmai pentru că aduce mesaje ce denotă sinceritate și energie pozitivă. Fiecare piesă dezvăluie încă o nuanță din Smiley Omul.

Acesta este și titlul noului său turneu – @Smiley_Omul, care începe în 29 octombrie, în Pitești, orașul unde s-a născut Andrei. „Urmează să plec cu Jaguar E-PACE în turneu. O să străbat toată țara. O să mergem în Pitești, Ploiești, Brașov, Craiova, Timișoara, Arad, Cluj, Iași, Botoșani, Buzău, Bacău, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Constanța, Galați. Sunt 15 orașe în total“, ne spune Smiley cu entuziasm, ceea ce este de înțeles, având în vedere că va fi cel mai mare turneu național susținut de un artist român.

SSD_3595

În tot acest periplu, Jaguar E-PACE îi va oferi lui Smiley versatilitatea necesară. Ținuta sa de drum este un etalon în acest segment al SUV-urilor compacte, prin capacitatea de a se adapta la orice condiții.
Sunt oferite versiuni E-PACE cu tracțiune pe puntea față sau cu tracțiune integrală. Și, la fel cum în muzică totul depinde de o sincronizare perfectă între instrumente și de felul în care ele se completează reciproc, Jaguar E-PACE folosește sistemul Active Driveline AWD pentru a calcula la fiecare 10 milisecunde viteza cu care se învârte fiecare roată. Astfel, se controlează dirijarea ideală a cuplului între roți. În funcție de condițiile de aderență, cuplul poate fi distribuit 100% către una dintre punți. Este oferit și sistemul Adaptive Dynamics, care monitorizează la fiecare 2 secunde mișcările caroseriei și calculează la fiecare 10 secunde reglajul potrivit al amortizoarelor adaptive.

Șoferul are la rândul lui posibilitatea de a selecta diverse moduri de rulare, care oferă reglaje diferite pentru accelerație, direcție, transmisie și suspensia adaptivă opțională. Pentru cei care doresc abilități sporite și când se aventurează în natură, pe drumuri dificile, este propus și sistemul opțional All Surface Progress Control. Acesta este disponibil doar cu transmisia automată cu 9 trepte și acționează în off-road precum un cruise control care menține viteza constantă între 1,8 și 30 km/h, pentru o deplasare sigură.

SSD_3636

De altfel, siguranța și confortul sunt foarte importante pentru Smiley. El are preferințe clare în ceea ce privește condusul, acestea fiind dictate de programul său încărcat. Se deplasează deseori în turnee, coordonează un număr mare de oameni pentru activitățile din cariera muzicală și colaborările TV. Toate acestea creează oboseală și pot distrage de la condus, iar responsabilitatea față de carieră trebuie să o ai și față de condus, după cum ne subliniază Smiley: „Eu vreau ca mașina să se conducă ușor, să fie confortabilă și vreau să stau bine în scaun și să am sisteme de siguranță care mă atenționează în trafic.“ În acest sens, Jaguar E-PACE oferă o listă impresionantă de sisteme inteligente de asistare a condusului. SUV-ul britanic a fost cotat cu calificativul maxim de 5 stele la testele Euro NCAP și oferă sisteme foarte utile în aglomerația urbană, unde Smiley conduce cel mai frecvent. Are sistem de frânare automată cu funcție de detectare a vehiculelor și pietonilor, sistem de asistare la parcare sau sistem care avertizează când se apropie vehicule din lateral, util în intersecțiile cu vizibilitate redusă. De asemenea, Jaguar E-PACE este echipat și cu airbag pentru pietoni, care se umflă la nivelul capotei. În deplasările lungi prin țară vin în ajutor sisteme precum cel de asistare a direcției pentru păstrarea benzii de rulare, sau sistemul care monitorizează oboseala și atenția șoferului.

În orice caz, E-PACE are grijă să mențină tonusul șoferului la un nivel ridicat și cu ajutorul motorizărilor care susțin plăcerea de a conduce. Gama include propulsoare pe benzină de 200, 249 și 300 CP, precum și alternative diesel, care au filtre de particule și dezvoltă 150 CP, 180 CP precum în cazul modelului condus Smiley, sau 240 CP.

SSD_3531

Timpul petrecut la volan este important pentru Smiley și fiindcă ascultarea muzicii în mașină are un rol ce depășește funcția de relaxare. De altfel, Smiley folosește mașina precum un studio mobil. Iar Jaguar E-PACE răspunde acestei cerințe oferind o varietate de sisteme audio de înaltă fidelitate, precum cel de 125 W al modelului condus de Smiley. Pe lista de opțiuni este inclus și sistemul Meridian de 825 W, cu sunet surround. „Pe mine mă interesează foarte mult cum se aude sistemul audio. Iar cel din Jaguar E-PACE este excepțional. În mașina asta ascult tot ce urmează să lansez. Fac controlul pieselor în E-PACE. E foarte bun sistemul audio și, obișnuindu-mi urechile cu el, îmi dau seama ce este în neregulă într-o piesă, ce sună bine. Și apoi pot să revin asupra ei în studio, după ce o ascult la mai multe sisteme audio. În rest, ascult radio din când în când, am playlist-urile făcute de mine sau ascult playlist-uri pe Spotify cu ce mai apare nou. Playlist-urile noi le ascult pentru a fi la curent cu ce sound-uri s-au mai inventat, ce sound-uri se mai poartă. În plus, ascult toate piesele pe care le lansez cu HaHaHa Production, în toate stadiile lor de producție. Le ascult în mașină ca să aud cum sună mixul și masterul. Ascult artiștii români difuzați pe radio în general. Lucrez cu foarte mulți artiști. Unii sunt semnați la mine, iar cu alții colaborez. Așa că le ascult piesele dinainte să fie difuzate.“

SSD_3699

La fel cum Smiley știe să se adapteze continuu la trendurile muzicale și preferințele publicului, Jaguar E-PACE are abilitatea de a învăța preferințele utilizatorilor săi. E-PACE folosește inteligența artificială pentru a-și recunoaște șoferul prin detectarea cheii de contact sau a smartphone-ului. Astfel, știe să activeze reglajele personalizate pentru scaune, climatizare și sistemul infotainment. De asemenea, sistemul infotainment este completat de head-up display, funcția de recunoaștere a comenzilor vocale și o conectivitate extinsă prin hotspot Wi-Fi 4G.

Nu în cele din urmă, interacțiunea cât mai personală prin intermediul tehnologiei îi este binecunoscută lui Smiley. În 2012, artistul a integrat în premieră națională realitatea augmentată în experiența vizionării clipului „Dead man walking“, prin intermediul unei aplicații speciale. Această fascinație pe care Smiley o are față de tehnologiile inteligente este încă un motiv pentru care rezonează cu experiența oferită de Jaguar E-PACE.

JAGUAR E-PACE D150 FWD
Preț de listă fără TVA (euro): de la 32.200
Putere (CP/rpm): 150/3.500
Cuplu (Nm/rpm): 380/1.750
0-100 km/h (s): 10,1
Viteză maximă (km/h): 199
Consum (l/100 km): 5,3
Emisii CO2 (g/km): 141
Excelență: Versatilitate într-un format cu stil carismatic.

SSD_3561

Citeste si...

Marcel Iureș - Clasa M reușește cel mai bun rol în regia lui Iureș
Petre Fumuru și Nissan Qashqai: Mobilitate inteligentă

Lasa un comentariu:

Comentarii