Advertisement
PICTORIALE, Pictoriale Ladies in Motion — ianuarie 19, 2015 at 11:57 am

Simona Pătruleasa & Volvo V40 Cross Country: Breaking news

by

Simona Patruleasa Volvo2

Eleganța se educă în timp, iar suedezii de la Volvo au în spate câteva decenii bune în care au învățat să facă mașini frumoase și, mai ales, cum să le deseneze cu stil.

 

Nu e ușor să îți alegi o mașină. Sincer, mi se pare foarte greu. Ai la dispoziție o infinitate de modele, care au la rândul lor câte 10 variante de motorizare și vreo alte câteva versiuni de echipare. Dacă mai pui la socoteală și listele de dotări opționale, s-ar putea să te afli într-un adevărat impas. Totuși, dacă îți stabilești o listă de priorități, dacă te hotărăști ce anume vrei de la viitoarea ta mașină, lucrurile se vor simplifica.

De exemplu, dacă în topul priorităților se regăsesc siguranța de top, designul neconvențional, calitatea premium și caracterul distinctiv, atunci lista cu mașini care bifează cu brio aceste atribute se reduce considerabil. Iar dacă adaugi în ecuație și faptul că ești mămică, prin urmare ai nevoie și de spațiu, dacă iei în calcul traficul și locurile de parcare din București care te mai obligă să sari câte o bordură din când în când și, nu în ultimul rând, dacă ești și genul de persoană care caută în fiecare weekend o ieșire în aer liber, atunci pe lista despre care vorbeam vei rămâne cu o mașină: Volvo V40. Și nu, nu orice Volvo V40, ci noul derivat: Cross Country. Cu o gardă la sol mai înaltă, cât să scapi de grija bordurilor și să te bucuri mai mult de ieșirile la munte, Volvo V40 Cross Country este mașina perfectă pentru Simona Pătruleasa.

„Primul criteriu după care mă ghidez în alegerea unei mașini este siguranța. Mi-a plăcut foarte mult faptul că Volvo V40 are tot felul de senzori care te protejează în timpul în care te afli la volan. Multitudinea de opțiuni prin care mașina se oprește atunci când detectează un obstacol, sistemul City Safety de evitare a coliziunilor la viteze mici sau Pedestrian Detection care frânează automat dacă în fața mașinii apare un pieton m-au făcut să înțeleg importanța pe care acest brand o acordă siguranței șoferului, pasagerilor, dar și celorlalți participanți la trafic. Volvo V40 este inovator prin pachetele de asistență și siguranță ce vin în echiparea mașinii. În plus, sunt și câteva sisteme noi, precum primul airbag pentru pietoni, sistemul pentru menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Aid) și pilotul care facilitează parcarea laterală (Park Assist Pilot)“, îmi spune prezentatoarea știrilor de prânz de pe Kanal D.

După cum ziceam la început, dacă siguranța e în topul cerințelor, cu Volvo V40 poți sta liniștită. Mai departe, dacă și designul e prioritar, Volvo V40 Cross Country s-ar putea să-ți facă cu ochiul și să te îndrăgostești. „Arată spectaculos. E o capodoperă pe patru roți, robustă și impunătoare, care-ți oferă toate elementele de care ai nevoie pentru a pleca la drum fiind sigură că mașina te protejează. Pentru mine, această mașină este bijuteria de care nu pot să mă despart. Iar designul interior este foarte frumos structurat și plăcut desenat, dar rămâne și foarte util. Am observat o poziționare cât mai gândită special pentru a-i oferi celui aflat la volan cea mai intuitivă acționare a comenzilor de pe consola centrală. Am fost plăcut surprinsă și de cromatică interioară, dar mai ales de plafonul panoramic“, continuă Simona Pătruleasa descrierea lui Volvo V40 Cross Country.

După discuțiile despre siguranță și design, am întrebat-o pe Simona cum se conduce, din punctul ei de vedere, Volvo V40 Cross Country. Iată ce mi-a răspuns: „Am fost surprinsă de faptul că mașina aproape că merge singură. În oraș se conduce minunat. Pare a fi concepută în așa fel încât să nu ai bătăi de cap nici măcar în traficul aglomerat din București. De asemenea, are un sistem complex care te ajută să detectezi locul de parcare, iar cei cu mai puțină îndemânare pot sta liniștiți pentru că V40 poate parca singur-singurel. Un alt aspect este economia. Iar V40‑ul vine la pachet cu sistemul Start/Stop, motorul oprindu-se în timpul staționării la semafor sau în cazul în care te afli blocată într-o coloană care mai mult stă decât să meargă, economisindu-se astfel carburant. Iar în afara orașului, Volvo V40 este la fel de prietenos și de plăcut ca și în oraș. Este stabil și confortabil“.

Cam ce ar mai fi de spus? Mașina este cât se poate de sigură, arată  bine și se conduce incredibil de lejer, e confortabilă, parchează sigură și, pe lângă toate acestea, mai e și economică. Nu-i așa că începe să-ți placă din ce în ce mai mult și ție? Pe mine m-a convins de mult.

 

Highlight:

Diferențe specifice: V40 Cross Country se deosebește de versiunea „originală“ prin câteva elemente de design interior, dar și prin garda la sol ceva mai înaltă. Iar acest lucru e numai bun în caz că ai nevoie de o parcare pe bordură sau, și mai bine, dacă vrei să ieși din oraș și drumul până la destinația ta nu e perfect asfaltat. Ce să mai, V40 Cross Country merge destul de lejer și acolo unde asfaltul nu a fost niciodată.

Volvo V40 are un interior frumos, elegant și limpede. În plus, vine la pachet cu instrumente de bord digitale, a căror lumină poate fi schimbată pentru a se asorta rapid dispoziției tale de moment.

Citeste si...

Skoda Superb si Adrian Nartea - Nemuritorul de rand
George Zafiu și Ford Focus: Focus pe deșteptare

Lasa un comentariu:

Comentarii