Advertisement
PICTORIALE — aprilie 16, 2015 at 9:31 am

Răzvan Fodor și Opel Zafira – Family guy

by

razvan fodor1

Răzvan Fodor a renunțat la cai-putere și sportivitate în favoarea siguranței, a caracterului practic și a eficienței.

Trebuie să recunoaștem, fie că vrem sau nu, că vine un moment în viața fiecăruia dintre noi când prioritățile se schimbă aproape complet. Sigur că mai toți visăm la coupe‑uri sportive, cu sute de cai sub capotă, sau la cabriolete elegante. Sigur că vrem un sprint de la 0 la 100 km/h în sub cinci secunde și că vrem ca viteza maximă să fie cu mult peste cea acceptată de legislație. Dar, la un moment dat, prioritățile se schimbă. Și, din ce ne spune Răzvan Fodor, mai totul începe atunci când apare un copil:

„Sincer îți spun, îți dai seama că atunci când merg cu cel mic în mașină mă transform în cel mai atent și mai prevăzător șofer, nu? Cred că nimănui nu-i mai arde să accelereze ca nebunul sau «să se dea» pe viraje când are un copil în mașină. Pur și simplu, te transformi într-un un alt șofer. Stilul de condus se resetează atunci când apare un copil. Prin urmare, la ce bun să mai ai o mașină sportivă, când oricum nu te vei mai bucura de ea?“, ne întreabă Răzvan Fodor. Și, ce-i drept, nu greșește cu nimic.

Pe de altă parte, siguranța și stilul de condus nu sunt singurele care se schimbă când ești un familist. Nevoile de spațiu devin și ele cu totul altele, unele pe care un coupe sportiv nu are cum să le împace. „Gândiți-vă doar că mai toată vara am avut în mașină un cort, o bicicletă, scaun pentru copil, role și tot felul de alte chestii care într-o mașină mai mică nu ar fi încăput oricât le-aș fi înghesuit. Nu înțeleg de ce în România oamenii sunt atât de reticenți când vine vorba despre un MPV. Din punctul meu de vedere, acum când nevoile mele de la o mașină sunt cu totul altele, Zafira Tourer este mașina perfectă. Pe lângă siguranță și spațiu, mașina asta îmi oferă absolut tot ce am nevoie. Inclusiv un consum mic“, continuă Răzvan Fodor.

Opel-ul Zafira Tourer pe care îl conduce este echipat cu un motor pe benzină, de 1,4 litri ce dezvoltă 120 de cai-putere. Și, deși mașina este destul de voluminoasă, acest motor se descurcă admirabil în a face față oricărei cerințe pe care un tată responsabil ar putea să o aibă de la el. Accelerațiile sunt mai mult decât satisfăcătoare, iar consumul este și el exact acolo unde trebuie, mai ales datorită sistemului Start/Stop, dar și etajării potrivite a transmisiei manuale cu șase rapoarte. În plus, Zafira Tourer este o mașină foarte confortabilă, iar la capitolul caracter practic… ei bine, să spunem că sunt puține lucrurile care nu ar încăpea în această mașină.

„În momentul de față nu îmi dau seama ce altă mașină m-ar avantaja mai mult. Zafira îmi oferă absolut tot ce îmi trebuie, este o mașină extrem de sigură și de spațioasă, iar la drum întins este mai confortabilă și mai rafinată decât multe dintre mașinile pe care le-am condus de-a lungul timpului. Desigur, nu spun că atunci când cel mic va crește și poate va avea mașina lui nu mă voi orienta din nou către un Astra GTC sau, de ce nu, către un OPC“, ne spune Răzvan Fodor în încheiere •

Citeste si...

Alex Dona și Ford Mustang: Efectul Steve McQueen
Andi Moisescu și Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain: Rezultatul pragmatismului

Lasa un comentariu:

Comentarii