Advertisement
PICTORIALE, Pictoriale Ladies in Motion — martie 16, 2015 at 12:52 pm

Raluca Lăzăruț & Nissan Juke – Naturalețea imaginii

by

Nissan Juke Raluca Lazarut5

Raluca Lăzăruț este unul dintre cele mai calde și mai deschise personaje din mass-media românească, în timp ce Nissan Juke este mașina care a revoluționat felul în care privim mobilitatea urbană prin felul în care arată, dar și prin prezența sa impunătoare.

 

Nissan Juke este considerat, încă din primele momente ale lansării sale, unul dintre cele mai cool și atractive crossovere. Și pe bună dreptate. Designul său a fost privit cu invidie de modelele concurente și cu admirație de cei aflați în căutarea unui mini-SUV. În primul rând pentru că Nissan Juke a reușit să se desprindă de monotonia pe care majoritatea SUV‑urilor compacte și a crossoverelor o afișează și, în al doilea rând, pentru că a adus în această clasă un model mult mai compact și mai potrivit pentru mediul urban aglomerat.

„Este o mașină foarte simpatică. Nu seamănă cu niciun alt model pe care l-am văzut și mi se pare perfect proporționat pentru a fi o mașină de oraș, dar care să vină și cu seria de beneficii pe care un model mai înalt le are. Mi se pare că nu ai cum să te plictisești niciodată de Juke și de formele lui nonconformiste, mai ales când vine la pachet cu acest galben strident“, ne spune Raluca Lăzăruț.

Nissan Juke se adresează unui segment de piață tânăr, aflat în căutarea aventurii și care vede în mașină ceva mai mult, nu doar un simplu mijloc de transport. Este vorba despre acel segment activ care preferă oricând o plimbare pe munte în locul unui film la TV, care nu se mulțumește niciodată cu puțin și caută mereu să descopere orizonturi noi. Este, din nou, vorba despre cei care sunt mereu conectați la mediul virtual, chiar și atunci când sunt pe drum, este vorba despre aceia dintre noi care sunt mereu în trend și pentru care mașina este un „statement“, o extenise a modului propriu de a fi. Dar, în același timp, sub caroseria frumoasă, colorată și atipică se află tot know-how-ul inginerilor niponi.

Nissan Juke nu este doar o mașinuță urbană, este o mașină completă, care poate în orice moment al zilei să depășească fără probleme orice provocare ai avea pentru ea. „Mașinuța asta, după câteva zile petrecute la volanul ei, nu este chiar o mașinuță. Da, sunt de acord, dimensiunile sale sunt ideale pentru oraș, dar în interior ai suficient de mult spațiu pentru aproape orice. Nu știu cum au făcut, cum n-au făcut, dar Juke e mult mai spațios decât ar lăsa designul exterior să se înțeleagă. Chiar și portbagajul, care este relativ mic, este bine structurat, așa că nu ai probleme nici la acest capitol“, continuă Raluca Lăzăruț.

În aceeași ordine de idei, Nissan Juke beneficiază și de o gamă largă de motorizări performante, gândită să acopere toate preferințele individuale ale potențialului client. Versiunea testată de Raluca Lăzăruț este echipată cu un motor pe benzină, de 1,2 litri, ce dezvoltă 115 cai-putere. Transmisia este manuală, cu șase rapoarte, astfel că Nissan Juke oferă un compromis perfect între sportivitate și eficiență. De exemplu, sprintul 0-100 km/h durează 10,8 secunde, iar consumul mediu de combustibil este de numai 5,6 l/100 km. Lista motorizărilor diesel cuprinde propulsoare a căror putere variază între 110 și 130 de cai‑putere, iar pentru cea mai puternică versiune se poate opta și pentru transmisia automată X-Tronic.

Dacă ai impresia că Nissan Juke revoluționează prin designul exterior, ei bine, în interior lucrurile sunt cel puțin la fel de impresionante. Inspirat din indicatoarele de bord ale motocicletelor, Juke te primește într-un interior cum nu mai există în această clasă. De exemplu, prin intermediul sistemului Nissan Dynamic Control poți seta mașina în funcție de starea de spirit, având la îndemână trei moduri diferite, Normal, Sport sau ECO. Cu adevărat impresionant este modul în care aceleași butoane și același display își schimbă funcțiile. Mai exact, toate comutatoarele afiliate sistemul Nissan Dynamic Control au funcție dublă ce poate fi selectată prin simpla apăsare a unui buton. Astfel, poți comuta între D-Mode și controlul climatizare instantaneu. „Nu am urcat niciodată într-un Nissan Juke până acum și nu mă așteptam să găsesc un interior atât de high-tech. Ai la dispoziție chiar și o aplicație, NissanConnect, ce poate fi descărcată din AppStore, și ai acces la rețelele de socializare sau la ultimele știri, online, în mașină. Iar acest lucru mi se pare foarte util, mai ales acum, când trăim în era internetului. Juke mi se pare una dintre cele mai funky, cool și simpatice mașini disponibile pe piață și chiar cred că o să vedem din ce în ce mai multe pe stradă“, concluzionează Raluca Lăzăruț.

 

Highlights:

Cool, urban, mereu înaintea trendului, Nissan Juke atrage un public tânăr, aflat mereu în căutare de lucruri noi.

Un interior extrem de bine desenat, ce poate fi personalizat după bunul tău plac.

Deși are doar un motor de 1,2 litri, noul Juke îți oferă toată puterea de care nevoie.

Citeste si...

Dani Oțil și Renault Kadjar - Acceptă provocarea!
Cătălin Ștefănescu și Mercedes-Benz GLC: Aspirații elevate

Lasa un comentariu:

Comentarii