Advertisement
PICTORIALE — decembrie 25, 2018 at 10:03 am

Mikael Fredholm și MINI Countryman: Pilotul automat

by

Obiceiurile noastre zilnice devin pilotul automat care ne conduce viața aproape subconștient. De aceea, ne trebuie surse zilnice de energie pozitivă. Pentru Mikael Fredholm, o as tfel de sursă este regăsită mereu la volanul modelelor MINI.

14_SSD_0017

Text: Alex Buțu   Foto: Dragoș Savu

Mikael Fredholm a jucat un rol esențial în succesul care a impus rețeaua World Class România drept referință pentru sălile de fitness din țara noastră. După un parcurs în care a consolidat reputația acestui brand, Mikael Fredholm a renunțat în 2016 la funcția de CEO, rămânând acționar în cadrul companiei. De atunci, s-a concentrat asupra unui proiect personal: platforma online mondaylifestyle.com și aplicația mobilă care o însoțește.

Flerul său a depistat din nou un mod în care putem găsi loc pentru structură și resurse sănătoase în ritmul de viață modern. Cu toții cunoaștem senzația că nu mai putem ieși dintr-un cerc vicios al stresului și uzurii fizice, care se accentuează prin lipsa de mișcare și alimentația haotică. Iar în lipsa unei structuri și a unor exemple care ne motivează, simțim că nu ne putem găsi timp pentru îngrijire personală. Este ca și cum nu mai știm să ne racordăm la surse de energie care ne revigorează.

Din aceste motive, Mikael a înțeles că ne lăsăm conduși de un „pilot automat“. Acesta este definit de tabieturile zilnice nesănătoase, la care neam obișnuit să recurgem în principal fiindcă alternativa unei discipline ne pare mai greu de asumat. Nu avem o referință corectă, așa că viciul de azi îl repetăm și mâine. Astfel, ne afectăm constant tonusul fizic și mentalul.

7_SSD_9959

Mikael știe prea bine ce presupune să îți creezi disciplina. Obișnuiește să își înceapă ziua în jurul orei 06:00, cu o rutină clară. Scrie în jurnal, bea smoothie-uri naturale făcute de soția sa, îi plimbă pe cei doi căței Kayla și Tokyo și alocă aproximativ o oră și jumătate pentru yoga și meditație. Apoi, de la ora 09:00 începe să lucreze. În acest context știe cât de mult contează să te bucuri de susținere în respectarea disciplinei. De altfel, conceptul Monday Lifestyle l-a creat împreună cu soția sa, Sorina, care este un respectat instructor de yoga și specialist în nutriție. Drept urmare, platforma mondaylifestyle.com reunește specialiști în nutriție și diverse discipline pentru întreținere fizică. Programele de wellness sunt oferite de personalități precum Anca Bucur (World Fitness Champion), Joseph Hadad (Celebrity Chef) și Andreea Raicu (Healthy Living Icon). Primind sfaturi avizate, utilizatorii mondaylifestyle.com își reconfigurează acel „pilot automat“, urmând de data asta rutine zilnice benefice. Următorul pas în dezvoltarea platformei va fi cooptarea unor experți în wellness din spectrul internațional și implicit atragerea utilizatorilor din afara țării noastre.

10_SSD_9975

Cunoscându-l pe Mikael, am descoperit nu doar spiritul antreprenorial și disciplina pentru un stil de viață sănătos, ci și o pasiune reală pentru automobilism. Cumva, toate acestea pot fi descrise drept moduri în care știi să fii la volanul propriei vieți. Sunt pasiuni care s-au intersectat chiar de la prima aventură antreprenorială a lui Mikael. Era în țara natală, Suedia, avea atunci doar 16 ani și aștepta la coada din cantina liceului. Ținea în mână o tavă veche și crăpată. Așa i-a venit ideea să ofere liceului tăvi noi, pe care să vândă publicitate pentru școlile de șoferi din Stockholm. Reclama mergea direct către miile de elevi care împlineau vârsta legală pentru a obține permisul de conducere. Drept urmare, spațiul central din tavă l-a vândut prin licitare, în timp ce marginile au revenit altor 8 școli de șoferi din acel oraș. Mikael a obținut un profit de circa 6.000 de euro, iar liceul a primit tăvi noi. Însă, îi scăpase ceva din vedere. Publicitatea era interzisă în liceele suedeze. Chiar și așa, Mikael l-a convins pe directorul liceului să permită folosirea în cantină a tăvilor cu reclame. Compromisul a fost să plătească din profitul său un nutriționist care i-a învățat pe elevi despre alimentația sănătoasă.

Se poate spune că acest curaj de a se aventura nu vizează doar activitatea antreprenorială în cazul lui Mikael: „Tatăl meu a condus mașini sport precum Porsche și Toyota Supra. Dar, cumva, nu am devenit pasionat de viteză. Îmi plac mai mult aventurile în off-road. Pentru mine, călătoria ideală la volan este într-un safari“. Deci, nu e de mirare că Mikael deține un Land Rover Defender. Însă, pentru el, garajul e complet doar dacă include și un MINI. De altfel, personalitatea plină de energie și plăcerea de a conduce tipice acestui brand l-au captivat de mic. Mama lui Mikael a deținut două MINI-uri din seria devenită clasică, iar în urmă cu câțiva ani el a cumpărat un MINI Cabriolet din prima generație construită sub cupola BMW Group. Mica decapotabilă a devenit rapid o mașină de suflet. Iar Mikael și Sorina i-au testat versatilitatea plecând cu ea la ski alături de cei doi căței.

42_SSD_0199

Dar, de curând, Mikael a făcut cunoștință cu cel mai versatil membru din familia MINI, modelul Countryman. Acesta i-a fost pus la dispoziție de Automobile Bavaria Group – dealer-ul MINI, BMW și Rolls-Royce, care vă așteaptă cu cele mai noi modele ale acestor mărci în showroom-ul ce se află pe șoseaua București-Ploiești 53 A. Countryman a ajuns la a doua generație, iar succesul său lăudabil se datorează faptului că răspunde preferințelor unor clienți cu stil de viață activ, așa cum este Mikael. Designul inconfundabil MINI și caracterul dinamic sunt completate de versatilitatea tipică unui Sports Activity Vehicle. Argumentele sale sunt formatul spațios, sistemul de tracțiune integrală ALL4 opțional (care lucrează împreună cu sistemul de control al stabilității), garda la sol înaltă, portbagajul încăpător (450 l) și bancheta rabatabilă. Dotări opționale, precum Picnic Bench (un fel de băncuță pentru două persoane, care se extinde din portbagaj) sau cortul ce poate fi montat pe plafon, subliniază la rândul lor faptul că MINI Countryman este pregătit pentru escapade în natură. Sau, mai bine zis, e pregătit să evadeze din rutina zilnică a vieții cosmopolite.

27_SSD_0098

Modelul condus de Mikael este un MINI Cooper SD Countryman ALL4. Cei 190 CP ai acestei motorizări turbo diesel de 2 litri sunt exploatați cu eficiență de transmisia automată Steptronic cu 8 trepte. Posibilitatea selectării modurilor de rulare GREEN, MID și SPORT, precum și sistemul opțional de control dinamic al amortizoarelor, îl ajută pe MINI Countryman să se adapteze condițiilor de rulare diverse, atât pe șosea, cât și în afara acesteia. Aceste abilități de adaptare rezonează cu felul în care programele Monday Lifestyle își ajută utilizatorii să descopere modul cel mai potrivit de folosire și revigorare a resurselor proprii.

35_SSD_0153

Citeste si...

Seat Ibiza și Dan Cruceru - Bucuria și frumusețea escapadelor spontane
Adrian Nartea și Toyota Corolla – Descoperă secretul succesului

Lasa un comentariu:

Comentarii