Advertisement
PICTORIALE — iunie 26, 2018 at 12:19 pm

Mihai Dobrovolschi și BMW Seria 4 Coupé: Micile bucurii

by

Micile bucurii

În viață trebuie să știm să ne facem bucurii. Fiindcă așa, în retrospectivă, vom zâmbi împăcați când răsfoim albumul amintirilor noastre. Din albumul personal al lui Mihai Dobrovolschi, cu siguranță nu va lipsi acest BMW Seria 4 Coupé albastru.

Text: Alex Buțu   Foto: Dragoș Savu
Dacă știm să ne încărcăm pozitiv prin mici gesturi și alegeri față de noi, atunci transmitem și celorlalți această energie vitală numită bucurie. Știu că nu spun ceva nou. Dar a fost foarte plăcut să simt acest lucru când m-am întâlnit cu Mihai Dobrovolschi pentru a face pictorialul pe care îl vedeți în aceste pagini. Motivul? Mihai conduce o mașină nouă, creată special pentru a măguli sinele. Este un BMW Seria 4 Coupé de un albastru mai senin și încrezător în sine decât cerul de vară. Spiritul său extrovestit este amplificat cu gust de pachetul M Performance. Peste tot sunt presărate elemente de carbon, precum eleronul subtil, aplicele pentru spoilerul față și praguri, carcasele oglinzilor exterioare. Aspectul sportiv este completat la exterior de jantele M Performance, prin care se întrezăresc etrierii sistemului de frânare sport vopsiți întrun roșu aprins. În habitaclu se continuă tema texturii tipice fibrei de carbon, iar o parte din planșa de bord este îmbrăcată în piele întoarsă neagră și brodată cu M Performance. Cu alte cuvinte, oriunde te-ai uita, mașina asta te anunță prin diverse detalii că este construită pentru condus exaltant. Și exact asta este starea cu care Mihai Dobrovolschi ne-a prezentat noua lui bucurie: „Mi-e greu să mă trezesc dimineața. Nu îmi place. Și ca să-mi fie mai ușor, m-am obișnuit să-mi fac mici bucurii dis de dimineață pentru a mă încărca cu energie. Înainte îmi făceam ceva bun de mâncare și beam un espresso mic și tare. Acum nu prea mai mănânc dimineața. Dar pe lângă espresso, mașina asta a devenit una dintre bucuriile cu care îmi încep ziua“.

A fost o atracție imediată între Mihai și coupé-ul albastru. Conduce această mașină prin parteneriatul dintre Radio Guerrilla și Auto Cobălcescu, dealer-ul BMW și MINI din București. Mașina era expusă în showroom-ul Auto Cobălcescu. A fost invitat să urce în ea, iar chimia s-a produs pe loc. Coincidența a făcut ca pictorialul nostru să aibă loc joi, ziua din săptămână când Mihai găzduiește emisiunea „Sinele Învinge!“, de la 19:00 la 21:00 la Radio Guerrilla. Sunt două ore de introspecție și dialog despre teme ce țin de psihologie și psihoterapie. Eu le-am perceput drept un adevărat exercițiu de onestitate. Iar asta vine din flerul și pasiunea cu care Mihai creează cadrul de încredere pentru ca invitații și ascultătorii săi să se exprime deschis. Deci, am fost și eu curios să aflu ce latură a sinelui său l-a îndemnat pe Mihai să aleagă acest coupé și nu un alt fel de BMW.

SSD_2021

Lui BMW 430i xDrive Coupé îi place să-l întărâți. E mereu pregătit să răspundă cu replici iuți, dar controlate. La fel putem spune şi despre Dobro.

SSD_2234

Identitatea sportivă epatează prin picanterii M Performance.

Nu este un SUV opulent, un break diesel economic și familist, ori un model M ultraperformant și descreierat. Este un coupé care sacrifică din spațiul locurilor din spate pentru că vrea în primul rând o siluetă stilată. Are două portiere și performanțe gândite pentru o plăcere personală foarte clară: plăcerea de a conduce. Este un mod de a arăta că nu te sfiești pentru că ți-ai făcut și tu o bucurie. Este un mod de a spune celor care te privesc „Știu că și tu ai vrea să guști din plăcerea asta!“. Așa cum bine face și în emisiune „Sinele Învinge!“, Mihai ne-a oferit și o explicație mai profundă, mai nuanțată: „Nu a ales-o partea din mine care are neapărat legătură cu latura narcisistă a eului. Aș spune mai degrabă că a ales-o sinele în sensul în care Carl Gustav Jung îl descrie. Adică sinele care ține de subconștientul adânc, de eul colectiv.“ Poftim temă de gândire! Oricare dintre voi ați ascultat Radio Guerrilla știți că Mihai face aproape instinctiv asocieri cu zodiacul. Astfel, a încadrat clar și BMW-ul Seria 4 Coupé într-o zodie: „E Săgetător, fiindcă are caracter puternic, dar știe să se și contenească. Nu degeaba e model german. Are autocontrol și precizie.“

Mihai s-a bucurat de caracterul ăsta puternic și de controlul suprem al dinamicii conducând mașina pe drumuri perfecte pentru plăcerea șofatului, cum ar fi virajele din zona Cheia. Acolo a gustat cu poftă din entuziasmul trezit de răspunsul motorului biturbo pe benzină, de 2 litri, care livrează 252 CP și 350 Nm, pentru un sprint 0-100 km/h executat în 5,8 secunde. Forța modelului 430i Coupé este gestionată de reacțiile rapide ale sistemului de tracțiune integrală xDrive și ale cutiei de viteze automată Steptronic cu 8 trepte. Prin toate trăsăturile lui, BMW 430i xDrive Coupé te încarcă cu energie și îți pune rotițele în mișcare. Tocmai de asta rezonează atât de bine cu Mihai Dobrovolschi. Cumva și-au recunoscut unul în altul felul de a fi.

SSD_1989

Dobro ne-a amintit că mașina ne alimentează la rândul ei. Cu bucurie.

BMW 430i xDrive Coupé

PUTERE (CP/rpm): 252/5.200
CUPLU (Nm/rpm): 350/1.450-4.800
0-100 km/h (s): 5,8
VITEZĂ MAXIMĂ (km/h): 250
CONSUM MEDIU (l/100 km): 5,9-6,2
EMISII CO2 (g/km): 138-144

Citeste si...

Dan Chisu: Maestrul de ceremonii
Interviu Ion Țiriac - Noblețea pasiunii

Lasa un comentariu:

Comentarii