Advertisement
PICTORIALE — ianuarie 7, 2015 at 2:15 pm

Marcel Iureș – Clasa M reușește cel mai bun rol în regia lui Iureș

by

Marcel Iures Mercedes-Benz.jpg4

Marcel Iureș este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. Cel puțin din punctul meu de vedere. I-am văzut filmele în care a jucat alături de titani ai lumii cinematografice precum Brad Pitt, Antonio Banderas sau Morgan Freeman. Președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, cariera lui Marcel Iureș este reprezentată de o serie importantă de roluri în filme, printre cele mai cunoscute fiind: Amen, Războiul lui Tom Hart, Misiune Imposibilă și Pacificatorul.

 

Excelența poate fi atinsă în orice domeniu prin combinarea unui număr mare de calități. Și prin experiență, aș adăuga eu. În domeniul auto, dovada o reprezintă Mercedes-Benz, unul dintre cei mai buni constructori de mașini din lume. Acest renume l-a obținut după 125 de ani de inovații, timp în care unele modele au devenit legendare pentru performanțele dinamice, iar altele pentru nivelul ridicat de eleganță și confort.

Marcel Iureș conduce un Mercedes-Benz ML350 BlueTEC. A descoperit marca germană încă de pe vremea adolescenței. „Am crescut în zona ideii de durabilitate. Când auzeam vorbindu-se despre această marcă, a așezat în mine ideea că dacă ai un Mercedes-Benz, ai o mașină pe viață“, ne spune Marcel Iureș.

„Condusul este aproape o a doua natură. Am avut și am în continuare o enormă pasiune pentru mașini. Plăcerea mea e să conduc mașini puternice, cum e cazul ML-ului, și să merg cu ele încet.“

Mercedes-Benz ML350 BlueTEC dezvoltă 258 CP, oferă 620 Nm începând cu 1.600 rpm și este echipat cu o transmisie automată cu 7 rapoarte care reușește un amestec perfect între performanțe și consum. Sistemul de tracțiune integrală 4MATIC și pachetul ON&OFFROAD oferă performanțe excelente pe toate tipurile de drum.

Pe de altă parte, Marcel Iureș este foarte exigent când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. Mercedes-Benz ML350 beneficiază de tehnologia de conversie catalitică BlueTEC. Această tehnologie purifică gazele de eșapament provenite de la sistemele de propulsie diesel, reducând emisiile de oxid de azot cu până la 90%.

În opinia lui Marcel Iureș, confortul, rafinamentul și manevrabilitatea sunt criterii obligatorii. „Într-o țară în care autostrăzile practic nu există, iar traficul este absolut înspăimântător, este o mare realizare să conduci 700 de kilometri fără să te simți obosit.“ Este perfect adevărat, pentru că rafinamentul este un punct forte al Clasei M. „Propulsorul este silențios, iar zgomotele de vânt și de rulare sunt păstrate la cote reduse. În plus, nivelul ridicat de confort este asigurat de suspensia pneumatică ce ajustează prompt setările în funcție de suprafața de rulare. În altă ordine de idei, pentru mine primează siguranța“, adaugă Marcel Iureș.

„ML-ul este o creație inteligentă, venit din partea producătorului care a implementat în premieră mai toate sistemele de asistență. E important să conduci o mașină sigură. Una din marile bătălii din industria auto este să se ajungă la un tip de siguranță… totală“, ne mai spune Marcel Iureș.

Clasa M este echipată cu un arsenal de sisteme de siguranță activă și pasivă. Pilotul automat inteligent păstrează o distanță prestabilită față de un alt participant la trafic, iar sistemul Night View este util pe timp de noapte.

Pe de altă parte, toate aceste sisteme te fac să fii mai puțin atent la volan. „Nu trebuie să crezi că te salvează orice ai face. E o mare tentație atunci când conduci o mașină extrem de puternică și de luxoasă. Trebuie să te înfrânezi, să fii atent și să nu crezi că te salvează în orice situație.“
În opinia lui Marcel Iureș, Mercedes-Benz ML este un fotoliu de lux plutitor. Are o arhitectură elegantă, materialele sunt de cea mai bună calitate și poate fi echipat cu foarte multe dotări de lux. Scaune electrice, încălzite și îmbrăcate în piele, sistem de navigație, cameră pentru mersul cu spatele, conectivitate Bluetooth pentru telefoane mobile, volan reglabil electric și un sistem multimedia accesat prin intermediul unui buton rotativ sunt doar câteva dintre dotările disponibile pe un ML.

Citeste si...

Vlad Gherman și Mini Cooper D - Statement Car
Cosmin Tudoran & MINI Countryman & BMW C 400 GT: Rețeta proprie

Lasa un comentariu:

Comentarii