Advertisement
Ladies in Motion, PICTORIALE, Pictoriale Ladies in Motion — februarie 17, 2015 at 9:40 am

Jojo & Opel Adam: Romantismul alegerii raționale

by

SSD_8459

Pentru Jojo, Opel Adam e și dorință, și calcul bine făcut.

 

Am cunoscut-o pe Jojo imediat după ce și-a găsit ADAM-ul mult visat. Auzise că mă pricep la mașini și, atunci când m-a sunat, am crezut inițial că voia să-mi ceară părerea. Nimic ciudat aici, pentru că mă sună lumea des să-mi ceară părerea despre știu eu ce mașină. Dar de data asta a fost altfel.

Jojo nu despre culori voia să vorbească cu mine și nici despre fluturii de pe oglinzi. Nici măcar despre jantele cu formă de elice sau despre plafonul cu zeci de luminițe. Nici despre volanul încălzit, nici despre sistemul de parcare și nici despre motorizare. Nu. De fapt, nu voia să-mi ceară părerea. Jojo voia doar să-mi spună că și-a găsit mașina mult visată. Un fel de „Sâc, uite ce am eu!“. Și, în același timp, să mă convingă că Opel ADAM este „the perfect match“.

„E mov, cu oglinzi cu print Fly, pe negru și inserții cu fluturi gri. Tapițerie din piele tot mov, cu volan, schimbător și cotieră în aceeași culoare. Pe dinafară plafonul e negru «I’ll be black», iar pe interior are zeci de luminițe care se aprind și se transformă într-un cer înstelat. Bordul este fabulos: îmi place enorm alura lui fashion, oarecum vintage, dar foarte modernă. Iar muzica preferată, filmele, albumele foto, chiar și desenele animate ale băiețelului meu pot fi redate de sistemul multimedia… ba se conectează și cu smartphone-ul meu. Îți zic, limita e cerul!“, îmi  spune Jojo, cu un entuziasm pe care rareori l-am întâlnit.

Privirea ei și mimica extrem de expresivă mi‑au adus aminte de Crăciunul trecut și de reacția unui copil fascinat de trenulețe care a primit, surprinzător, un trenuleț. Atât de multă bucurie și un zâmbet atât de satisfăcut, încât mai-mai că-i venea să plângă de fericire.

Cam așa era și Jojo. Știam că plecase în căutarea lui Opel Adam de ceva vreme și, acum că-l întâlnise, vorbea cu atât de multă pasiune și convingere despre „o simplă mașină“ încât mai că mă convinsese și pe mine să mă duc să-mi comand unul. Atunci, pe loc. La fel ca al ei. Doar că, mai sceptic și mai îmbufnat cum sunt din fire, mi-am dat seama că movul nu-i culoarea mea preferată. Și că, în niciun caz, fluturașii de pe oglinzi nu mi se potrivesc. Așa că a trebuit să mă conving. Să urc la volan, să conduc mașina, să văd dacă-mi place sau nu.

Zis și făcut. Dau scaunul puțin mai în spate și mai jos, împing volanul puțin spre bord, reglez puțin oglinzile și sunt gata de drum. Înainte să plec, mă uit puțin în interior. Primul lucru pe care îl observ e display-ul generos, cu touchscreen, al sistemului Intellink. Și butoanele pentru încălzirea în scaune, dar și cel pentru încălzirea volanului. Sunt puțin uimit, trebuie să recunosc. N-am mai văzut volan încălzit pe o mașină din această clasă. În rest, totul e ordonat, frumos, impresionant de bine aranjat… Cu fețele ușilor îmbrăcate în piele și un bord, în două tonuri de culoare, care pare dintr-o clasă cu totul superioară. Din nou, nu mă așteptam la acest nivel de calitate.

Motorul de 1,4 litri și 100 de cai‑putere îl face pe ADAM să fie distractiv și plăcut, fâșneț, dar nici pe departe brutal, relaxant și foarte, foarte ușor de condus. Pentru oraș și manevre de parcare, ai parte de direcție cu un mod dedicat pentru oraș. Tot ce trebuie să faci este să apeși un buton și direcția devine lejeră și ușoară ca un fulg.

Ai și sistem de asistență la parcare, dar și sistem de avertizare în cazul în care, în trafic, ai un motociclist sau o altă mașină în unghiul mort. Este cu adevărat o plăcere să-l conduci pe Opel ADAM în oraș. Și, după multe rugăminți, Jojo m-a lăsat să dau o tură și în afara orașului. Iar micuțul Opel ADAM m-a uimit și aici. Accelerează bine, cu suficient de multă putere atunci când vrei să depășești, iar pe drumurile virajate este încântător. Pentru noi, băieții, asta se traduce într‑un șasiu deștept, un nivel de aderență cât se poate de bun și o stabilitate ridicată. Pentru voi, fetele, asta înseamnă muzică tare, bună dispoziție și chef de vacanță, indiferent de destinație.

Ce să mai zic? Da, Jojo a avut dreptate. Mașina asta e „the perfect match“! Cu atât mai mult cu cât fiecare ADAM e unic. Cu 61.000 de variante pentru exterior și cam 82.000 pentru interior, Opel ADAM tău poate arăta exact așa cum îl vrei tu.

 

Highlights:

Sub un cer cu mii de stele

Dragă Adam,
Am un cort! Încep așa… fără introducere, pentru că am văzut o variantă a ta de culoare neagră, cu oglinzi roșii și jante cu argintiu. Exact ca și cortul meu! Și așa mi-a venit ideea: să fugim cu cortul, într-un weekend, undeva… oriunde.

Avem atâtea locuri unde putem evada. Putem merge pe Transalpina, cel mai înalt și mai frumos drum din țara noastră. E un platou acolo unde am poposit odată cu o gașcă frumoasă de prieteni. Ne luăm sacii de dormit, ne întindem pe spate și privim cerul într-o noapte senină. Știi că ai plafonul plin de stele?
Zeci de luminițe care odată aprinse par un cer înstelat.

O să ghicim unde e Carul Mic și o să ne bucurăm de splendoarea Căii Lactee. Iar dacă avem noroc, o să nimerim lângă un foc și un grup prietenos de montaniarzi, unde cineva o să cânte la chitară. 

Noi doi sub cerul liber! Nimic altceva nu mai contează.
Poate o să vedem și o stea căzătoare și să ne punem o dorință. Eu acum îmi doresc doar să ne întâlnim
mai repede. Tu, Adam?
Cu dragoste,
Jojo

 

Citeste si...

Andrei Nourescu și Volvo V40: Melting Point
Interviu video: Gheorghe Hagi - Drumul spre performanță

Lasa un comentariu:

Comentarii