Advertisement
Ladies in Motion, PICTORIALE — octombrie 30, 2017 at 12:45 pm

Iulia Albu și MINI John Cooper Works: Arta capriciilor

by

Arta capriciilor

Există cei care urmează moda și cei care dictează moda. MINI John Cooper Works și Iulia Albu fac parte din categoria acelor personalități inimitabile, care ne incită și ne seduc mereu cu viziuni îndrăznețe și un spirit liber.

Text: Alex Buțu    Foto: Dragoș Savu

E foarte ușor să critici, clasificând o gândire provocatoare, originală, drept capricioasă. Dar puțini știu să facă artă din așa-zisele capricii. Este o vocație pe care o împart MINI și Iulia Albu. Când MINI a debutat în 1959 putea rămâne o simplă mașină de oraș, dar personalitatea sa l-a transformat într-un concept de stil iconic, care transcede lumea automobilistică și este perceput drept accesoriu de fashion. A marcat stilul anilor ’60 într-un mod la fel de îndrăzneț ca și fustele mini. De atunci, elementele sale de design definitorii au devenit atemporale, modernizându-se constant, dar fără să-și piardă identitatea inițială. Mulți au încercat să copieze stilul MINI, dar fără succes. Este o calitate care rezonează cu Iulia Albu, nu doar ca Endorser MINI în România, prin parteneriatul cu Automobile Bavaria Group, ci și ca designer: „Aveam dispute cu profesorii la academia de arte în special din două motive. În primul rând consider că hainele sunt niște cârpe, iar apoi mă opun desacralizării elementelor de stil tradiționale. Nu sunt de acord cu faptul că acum multă lume imită ia românească, copiind sau, mai rău, transformând elementele portului tradițional.“

Nu ar trebui să ne mire că Iulia dorește păstrarea farmecului original al elementelor devenite clasice. Nu are nevoie să apeleze la idei existente, fiindcă ea nu rămâne niciodată în pană de idei noi. Asta o face mereu provocatoare și prin urmare foarte creativă. La fel, MINI provoacă fiecare client să îl configureze în cel mai mic detaliu după personalitatea lor, punându-le la dispoziție o paletă aproape nelimitată de accesorii și opțiuni cromatice și stilistice.

Pentru pictorialul nostru alături de cel mai puternic MINI, Iulia a ales să poarte o creație proprie, croită din materiale fine într-un mod exuberant, dar nelipsit de eleganță. La această ținută Iulia a preferat platforme. Este tipul de încălțăminte care poate crea dificultăți pentru șofat. Știind că voi primi un răspuns fără jalonări din partea Iuliei, am întrebat-o dacă nu ar fi util ca femeile să țină în mașina proprie o pereche de încălțăminte comodă. Sincer, după o seară de gală petrecută pe pantofi cu tocuri, nu este mai plăcut și reconfortant să porți o încălțăminte lejeră când trebuie să conduci înapoi spre casă? Mai presus de atât este și o decizie responsabilă față de siguranța șofatului. Recunosc că mă așteptam ca Iulia să subscrie la recomandarea mea, însă am avut surpriza plăcută de a afla că ea chiar obișnuiește să aibă în mașină o pereche de încălțăminte comodă, rezervată tocmai pentru condus. I se pare foarte firesc acest lucru.

mediu_SSD1541

„Nu mă fardez la volan. Îți trebuie coordonare la machiaj. Coregrafia e clară: mână, ochi, pensulă. La fel și la shopping: mână, ochi, card.“ – Iulia Albu

mediu_SSD1642

Iulia Albu apreciază MINI-ul John Cooper Works pentru sportivitate și ne spune că dacă l-ar personifica l-ar descrie drept un bărbat brunet, cu barbă și bine citit.

Desigur, este foarte sexy să cobori dintr-un MINI John Cooper Works mai roșu decât buzele, purtând o rochie șic turnată pe corp și pantofi lucioși, cu toc subține și înalt. Dar fiindcă vorbim despre o mașină ca argintul viu, așa cum este MINI în versiune John Cooper Works, ești incitată să conduci dinamic, îți sunt trezite reflexele agile. Deci se potrivește bine și o încălțăminte sport, în ton cu caracterul mașinii. Mai ales când cei 231 de cai putere ai motorului turbo de 2 litri clocotesc de nerăbdare să-i descătușezi cu fiecare apăsare a pedalei de accelerație. Asta îl face pe MINI să tâșnească din loc la fel de repede ca replicile Iuliei atunci când cineva șifonează conceptele de fashion.

Iulia adoră temperamentul dinamic al celui mai puternic MINI. Primul lucru pe care ni l-a lăudat a fost tocmai motorul. Acesta evocă spiritul neîmblânzit cu care MINI a scris legende în motorsport, câștigând raliuri de notorietate, începând cu cel de la Monte Carlo din 1964. Potențialul sportiv al mașinii a fost valorificat prima oară de John Cooper, un producător de șasiuri cu reputație în Formula 1. Astfel, cele mai performante versiuni ale gamei MINI poartă semnătura John Cooper Works, sinonimă cu sportivitatea pură.

„MINI John Cooper Works este pentru femei care știu să dețină controlul, sau care au impresia că doresc să dețină controlul“ – adaugă Iulia.  În ceea ce privește siguranța controlului, MINI John Cooper Works oferă nu doar agilitatea și precizia tipică de go-kart, ci și numeroase sisteme de asistare a condusului. De exemplu, dispune de sistemul Driving Assistant ce include tempomat activ, avertizare de coliziune și funcții de depistare a pietonilor și de frânare automată. Nu lipsesc sistemele de asistare a manevrelor de parcare sau camera video pentru marșarier, ideale pentru mediul urban aglomerat. Altfel spus, îți transmite și liniștea că ai un partener de drum care are grijă de tine. De altfel, Iulia spune că dacă l-ar personifica pe MINI John Cooper Works, l-ar vedea așa: „Un bărbat. Brunet, cu barbă, bine citit!“. 

mediu_SSD1732

Iulia Albu conduce MINI John Cooper Works în calitate de Endorser Automobile Bavaria.

MINI John Cooper Works

PREȚ cu TVA (euro): 34.712

PUTERE (CP): 231

CUPLU (Nm): 320

0-100 km/h (s): 6,1

VITEZĂ MAXIMĂ (km/h):  246

CONSUM MIXT (l/100 km):  5,7

EMISII CO2 (g/km): 133

Citeste si...

Ilie Năstase și BMW X5 - Made to measure
Mihai Dobrovolschi și BMW Seria 4 Coupé: Micile bucurii

Lasa un comentariu:

Comentarii