Advertisement
PICTORIALE — decembrie 16, 2015 at 2:56 pm

Dani Oțil și Renault Kadjar – Acceptă provocarea!

by

Acceptă provocarea!

Renault Kadjar și Dani Oțil negociază prin traficul urban de luni până vineri, pentru ca la sfârșit de săptămână să plece împreună în căutarea aventurii.

În momentul de față, segmentul crossoverelor este probabil cel mai dinamic din piața auto și cel care dă naștere celor mai mari provocări pentru constructori. O mașină din acest segment trebuie să știe să facă atât de multe lucruri, să răspundă atât de multor cerințe și să împace atâtea nevoie încât polivalența capătă noi semnificații.

Renault Kadjar îl urmează în gama francezilor pe Captur și propune același spirit de aventură, dar într‑un pachet mai cuprinzător, mai spațios și mai dinamic. Dacă Renault Captur este crossover-ul perfect pentru oraș, atunci Kadjar este un allrounder de top care nu are absolut nimic de comentat dacă-l scoți la drum întins, îi atașezi o remorcă cu o motocicletă și-l rogi frumos să te ducă spre câmpii. Disponibil în versiuni cu tracțiune față sau integrală, Renault Kadjar îți propune o gamă interesantă de motorizări, atât diesel, cât și benzină. Dani Oțil a ales să conducă versiunea de top, echipată cu motor diesel de 1,6 litri, ce dezvoltă 130 CP, și care are transmisia manuală cu șase rapoarte, în configuranție cu tracțiunea integrală.

„Noul Kadjar îmi dă un grad de liberate în mișcare pe care nu-l credeam posibil. Dimensiunile sale compacte, motorul puternic cu 130 CP, alături de transmisia manuală și de tracțiunea integrală sunt atuuri care îmi aduc tot confortul necesar în fiecare deplasare, indiferent de destinație. În oraș se conduce extrem de fluid și de lejer, iar la drum întins motorul știe ce trebuie să facă pentru a-mi oferi întotdeauna rezervele de putere de care am nevoie, chiar și atunci când plec la drum cu remorca și cu motocicleta. În plus, consumul pe care am reușit să-l obțin este de-a dreptul impresionant, ne spune Dani Oțil.

Noul Renault Kadjar 1.6 dCi dezvoltă 130 CP la 4.000 de rotații pe minut și un cuplu motor de 320 Nm, disponibil de la 1.750 rotații pe minut, ceea ce înseamnă că mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,5 secunde și că poate atinge o viteză maximă de 190 km/h. În același timp, consumul mixt promis de Renault este de 4,9 l/100 km. Încă după primii kilometri la volanul lui Kadjar te bucuri de momentul motor generos care-ți oferă rezerve de forță indiferent de treaptă sau de viteza de rulare.

Mai mult, cei 130 CP vin la 4.000 de rotații pe minut, astfel că te bucuri de un motor diesel căruia îi place să se tureze și să fie condus într-un regim mai alert. „Sistemul de tracțiune integrală, transmisia manuală și garda la sol de 200 de milimetri mă ajută foarte mult atunci când vreau să descopăr lucruri noi. Sigur, nu vorbim aici despre off‑road serios, dar Kadjar se descurcă foarte bine și în afara asfaltului, continuă Oțil.

Dani Otil

Cu motorul diesel de 1,6 litri,Kadjar se descurcă excelent când are de tractat și o motocicletă.

Dani Otil

Locație: Circuit Ciolpani, Șos. Bucuresti – Ploiești, DN 1, KM 37

Succesul de piață al unui crossover mizează întotdeauna pe mai multe aspecte și îmbină nevoile diferite ale unei vieți cotidiene active, astfel că un șasiu bine construit și un motor de top nu mai sunt suficiente, iar francezii au înțeles acest lucru cât se poate bine.

Renault Kadjar, cu al său interior spațios, foarte bine organizat, te face să apreciezi cu adevărat versatilitatea unui crossover excelent conceput. Cu un portbagaj generos, cu o banchetă spate rabatabilă fracționat, dar și cu o multitudine de spații pentru depozitare, Kadjar reinventează versatilitatea în această clasă. „Sunt o persoană foarte activă, așa că se întâmplă de multe ori să am după mine și echipamentul moto, și pe cel de fotbal și pe cel de wakeboarding, iar acest lucru se întâmplă din simplul fapt că Renault Kadjar îmi permite să le țin pe toate după mine. Mașina asta e ca un fel de EuroMiniStorage pentru că de când îl conduc parcă am mai mult loc la birou și în garaj… practic am mutat lucrurile în mașină,ne spune Dani Oțil.

Pe de altă parte, într-o eră digitală, conectivitatea este unul dintre aspectele din ce în ce mai importante, iar sistemul R-Link 2 aduce conexiunea virtuală la bordul mașinii. Și, în plus de asta, toate sistemele de asistență pentru șofer (asistența la frânarea de urgență, avertizarea la părăsirea benzii de rulare, sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație sau camera pentru marșarier) pot fi accesate prin intermediul sistemul R-Link 2. Noul Renault Kadjar apare pe piață în cel mai potrivit moment și devine unul dintre cele mai versatile și mai atractive crossovere din segment, reușind să acopere toate nevoile mobilității moderne.

Dani Otil

Frumos desenat, practic și spațios,
interiorul noului crossover
știe care sunt prioritățile.

Date tehnice Renault Kadjar:

Preț de listă (cu TVA): de la 24.250 euro

Putere (CP): 130/4.000

Cuplu (Nm): 320/1.750

0-100 km/h (s): 10,5

Viteză maximă (km/h): 190

Consum mediu (l/100 km): 4,9

Emisii CO2 (g/km): 129

Citeste si...

Lucian Adochiței și Renault Megane: Design your life
Stefano Albarosa și MGA Roadster - Spirit fără frontiere

Lasa un comentariu:

Comentarii