Advertisement
PICTORIALE — iulie 2, 2019 at 10:38 am

Cosmin Tudoran & MINI Countryman & BMW C 400 GT: Rețeta proprie

by

SSD_0321

Mașini și scutere cu caracter, vinuri și umor de soi bun – pentru toate, Cosmin Tudoran a găsit câte un rol într-o viață trăită cu pasiune și multă creativitate.

Text: Alex Buțu     Foto: Dragoș Savu

De ce apreciem un vin de calitate? (n.r.: Doar când nu urcăm la volan, desigur!) Fiindcă este natural și are o personalitate savuroasă, care ascunde multe nuanțe subtile. În plus, de ce să nu recunoaștem, ne place fiindcă ne binedispune, nu-i așa? Am început articolul cu această mică definiție/pledoarie pentru vin, deoarece ea își găsește corespondența și în personalitatea și pasiunea lui Cosmin Tudoran. Noi toți cei de pe plaiurile mioritice am făcut cunoștință cu Cosmin prin versurile satirice ale pieselor pe care le-a compus ca membru al trupei Cassa Loco. Ascultând cântece precum „Eterna și fascinanta Românie“ (lansat în 2001), e frapant să vedem că adevărut învelit în umorul său este cât se poate de valabil și azi. Adică, la fel ca în cazul vinului, trecerea timpului înobilează umorul de soi bun.
În anii recenți, Cosmin Tudoran a perfecționat o formulă unică de a-și urma pasiunea atât pentru umor, cât și pentru vin, în formatul seriei #ProfuDeVin. Ca și în cazul muzicii sale, acest serial îți inundă spontan și molipsitor papilele pentru umor prin simțul comic și personalitatea efervescentă a lui Cosmin. Dar, ceea ce oferă calitate atemporală acestui format, este faptul că la finalul fiecărui episod conștientizezi că ai urmărit un documentar cu miez plin de tâlc și informație despre tradiția producerii vinului în România și industria de azi. Și, pe deasupra, te trezești că, prin umor, Cosmin ți-a întipărit în memorie o sumedenie de cunoștințe despre vin și consumarea lui. De ce? Pentru că el este somelier și membru în Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, a făcut cursurile pentru WSET Level 2 Award in Wines and Spirits și a fost deja de 4 ori consecutiv membru în juriul IWCB (International Wine Contest Bucharest).

SSD_0407

Toată experiența seriei #ProfuDeVin înseamnă și a cutreiera cele mai frumoase regiuni ale țării. Cu această ocazie, Cosmin se bucură și de pasiunea pentru condus, indiferent dacă e vorba despre vehicule cu 4 sau 2 roți. Iar mărcile MINI și BMW au devenit partenere tradiționale în aceste aventuri ale cunoașterii. Acum, ne prezintă două modele ce i se potrivesc tare bine: MINI Countryman și BMW C 400 GT, puse la dispoziție de Automobile Bavaria Group – dealer-ul MINI, BMW și Rolls-Royce, care vă așteaptă cu cele mai noi modele ale acestor mărci în showroom-ul ce se află pe șoseaua București-Ploiești 53 A.
Asocierea cu MINI este cât se poate de naturală, deoarece Cosmin exudă, la fel ca și marca britanică, o energie pozitivă, creativă, iar toate proiectele sale sunt croite pentru a veni turnate pe propria personalitate. De altfel, Cosmin va lansa în această toamnă un vin de concepție proprie! În aceeași măsură, MINI este recunoscut pentru comportamentul dinamic, de go-kart, și faptul că te încurajează să-ți exprimi felul tău de a fi printr-o sumedenie de opțiuni de personalizare.

SSD_0383

VINUL PROPRIU. Cosmin Tudoran va lansa în septembrie 2019 cupajul numit ROCK. Este un vin produs în 2018, din trei soiuri, pe care Cosmin îl descrie drept corpolent, amplu, prietenos, cu arome precum magiunul de prune. Degustătorii vor accesa un video explicativ folosind codul QR de pe etichetă.

Totodată, SUV-ul compact Countryman se remarcă din gama MINI drept o alegere care răspunde întocmai pasiunilor lui Cosmin pentru snowboarding, schi și călătorii frecvente în zone montane precum Tirol. El ajunge în aceste destinații atât cu familia, cât și cu grupuri pe care le organizează special pentru cei care vor să se bucure de sporturile de iarnă. Cosmin ne spune că, pentru el, vacanța perfectă ar fi să se dea cu schiurile și cu placa dimineața, iar la prânz să facă surf sau windsurfing pe apă. Countryman ar fi perfect pregătit pentru asta și ar putea inclusiv să suplinească nevoia găsirii unei cazări, fiindcă poate fi echipat și cu cortul pentru acoperiş AUTOHOME, conceput special pentru MINI. Latura utilă este completată de bancheta fracționabilă, care glisează 13 cm, și de MINI Picnic Bench, adică pragul de încărcare din portbagaj care funcţionează ca o băncuță pentru 2 persoane. Modelul Countryman, pe care ni-l prezintă acum Cosmin, este cel cu motorizarea diesel de 2 litri și 150 CP, care oferă un echilibru între performanțe și eficiență. Poate fi configurat cu tracțiune pe puntea față sau cu sistem de tracțiune integrală ALL4.

DINAMICĂ VERSATILĂ. MINI Countryman poate fi echipat opțional cu control dinamic al amortizoarelor, precum și cu sistem MINI Driving Modes. Șoferul poate selecta modurile de rulare MID, SPORT şi GREEN, care reglează răspunsul accelerației, transmisiei Steptronic și amortizoarelor, asistarea direcției, acustica motorului și modul de funcţionare al dotărilor de confort acţionate electric.

MINI Countryman este la fel de pregătit atât pentru călătoriile lungi, cât și pentru traficul urban. Are în dotarea standard sistem de avertizare și frânare automată pentru posibile coliziuni în traficul din oraș. Opțional poate avea sistem care execută automat manevrele de parcare, cameră video pentru marșarier, sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și sistem Driving Assistant care are funcție de tempomat și folosește o cameră video pentru a depista inclusiv pietonii și pentru a activa frânarea automată, cu scopul evitării accidentelor.

SSD_0487

„Cu C 400 GT mi-e foarte ușor să mă strecor prin aglomerația dintre Casa Presei și Arcul de Triumf, chiar și mergând pe banda din mijloc.“ – Cosmin Tudoran

Dar, în special în mediile urbane, îl veți vedea frecvent pe Cosmin mergând pe un scuter. Este atât de împătimit de mersul pe scuter, încât obișnuia să circule cu el și iarna prin București, călcând pe urmele bătătorite în zăpadă de către autobuze. Acum se bucură de manevrabilitatea și nivelul înalt de siguranță al modelului C 400 GT din gama BMW Motorrad. ABS-ul oferit standard completează sistemul de frânare cu două discuri la roata frontală și un disc la cea din spate. Iar sistemul de Control Automat al Stabilității (ASC), oferă un comportament sigur, mai ales pe suprafețe cu aderență redusă.

Motorul de 350 cmc, cu un cilindru și 4 supape, dezvoltă 34 CP și este cuplat la o transmisie cu variație continuă (CVT). Propulsorul şi transmisia fac corp comun cu bascula, care are un lagăr inovator pentru vibrații reduse.
De asemenea, BMW C 400 GT este pe placul lui Cosmin Tudoran și pentru conectivitatea avansată. Când ești și tată și coordonator al mai multor proiecte, așa cum este Cosmin, atunci ești deseori nevoit să vorbești la telefon, în mers. În cazul lui BMW C 400 GT, informațiile sunt afișate în instrumentarul de bord digital, cu ecran color TFT de 6,5 inch, oferit opțional. Pe acesta sunt redate și indicațiile sistemului de navigație, care includ săgeți ce te îndrumă „pas-cu-pas“. Iar, cu ajutorul Multi-Controller-ului de pe ghidon, rider-ul accesează lejer meniul sistemului infotainment, selectând muzica dorită sau efectuând apeluri telefonice, mulțumită conectivității cu smartphone-ul.

SSD_0350

Citeste si...

Jojo & Opel Adam: Romantismul alegerii raționale
Vlad Gherman și Mini Cooper D - Statement Car

Lasa un comentariu:

Comentarii