Advertisement
PICTORIALE — iunie 30, 2017 at 4:16 pm

Adrian Nartea și Toyota Corolla – Descoperă secretul succesului

by

Toyota Corolla este cel mai bine vândută mașină din toate timpurile, iar asta în sine spune foarte multe despre calitățile ei. Adrian Nartea ne demonstrează că totul este relativ și că imaginea ține doar de percepția ta asupra obiectului privit.

Text: Andrei Barbu    Foto: Dragoș Savu

Să fii cel mai bine vândută mașină din lumea întreagă nu e deloc un lucru ușor. Iar atunci când numărul total depășește 44 de milioane de unități, e clar că cineva, undeva a reușit să creeze o mașină excepțională. Succesul modelului Corolla nu a venit peste noapte, ci a fost construit pe parcursul a peste jumătate de secol, în care inovația și grija pentru cel de la volan au fost mereu pe primul loc.
Astăzi, Toyota Corolla se află la cea de a 11-a generație și este evident că avem de-a face cu cel mai elegant și mai avansat model de până acum. Cu un design futurist care reușește să țină într-un echilibru perfect sportivitatea, eleganța și avangardismul, noua Corolla mizează și pe un nivel de confort excepțional.
Într-un moment în care lumea auto a devenit din ce în ce mai complicată, mai diversificată și mai competitivă, Toyota Corolla a știut să beneficieze de toată experiența acumulată de-a lungul generațiilor precedente și a reușit să devină un model polivalent, potrivit pentru orice ocazie, indiferent că e vorba despre întâlniri de afaceri sau timpul liber, activități alături de toată familia sau momentele pe care le rezervi doar pentru tine. Este o versatilitate care rezonează și cu stilul lui Adrian Nartea. Binecunoscut drept gazdă și prezentator în cadrul evenimentelor corporate, el are calitatea de a reflecta imaginea rafinată și elegantă a brandurilor cu renume. Iar în timpul personal este un jucător pasionat de squash. În ambele ipostaze, Adrian Nartea știe foarte bine să se bucure de o viață activă prin eficiență și abilitatea de a interacționa cu o varietate de oameni, inspirându-le încredere și energie. Sunt calități pe care le regăsim la Toyota Corolla.

O gamă de motorizări bogată, un design impresionant, un interior inteligent construit și foarte practic, dar și multitudinea sistemelor inovative prezente la bord transformă noua Corolla într-o mașină cu adevărat deosebită.
Cu trei propulsoare disponibile, două pe benzină și unul diesel, Toyota Corolla îți oferă posibilitatea de a alege exact versiunea care ți se potrivește mai bine. În cazul testului nostru însă, vorbim despre motorizarea pe benzină, de 1,6 litri, echipată cu transmisia automată cu variație continuă, CVT.
Cu o putere maximă de 132 de cai-putere la 6.400 de rotații pe minut și cu un cuplu maxim de 160 Nm, disponibil de la 4.400 de rotații pe minut, noua Toyota Corolla accelerează de la 0 la 100 km/h în 11,1 secunde în cazul echipării cu transmisia automată CVT. Viteza maximă este de 190 km/h. Toate aceste performanțe dinamice sunt însoțite de un consum mediu ce variază între 5,6 și 6,1 l/100 km/h, iar emisiile de CO2 se încadrează în intervalul 129 – 142 g/km.  

mic _SSD6666

Două personalități, o singură mașină. Perfectă pentru fiecare ocazie, indiferent că e vorba despre afaceri sau timp liber.

bis _SSD6817

„Toyota Corolla mi-a depășit toate așteptările. Polivalentă, elegantă și dinamică, cu un interior extrem de rafinat.“ – Adrian Nartea

De la volan, noua Corolla se comportă pe măsura designului exterior. Începând cu poziția în scaun și vizibilitatea excelentă de care ai parte și terminând cu modul în care motorul livrează puterea, totul este la superlativ. În plus, transmisia automată aduce plusul de confort și de rafinament de care ai nevoie, indiferent de drumul pe care îl ai de făcut. Suspensia este perfect echilibrată pentru o ținută de drum menită să favorizeze confortul, dar care face față cu brio și unui stil de condus sportiv. În final, direcția foarte intuitivă și cu un feedback bun completează o experiență căreia nu-i poți găsi nici măcar un nod în papură, oricât de exigent ai fi.
Un alt punct forte al noii Toyota Corolla este spațiul pe care îl pune la dispoziția celor aflați la bord. Spațiul pentru picioare este lider în segment, în timp ce volumul portbagajului – de 452 de litri – îți oferă suficient spațiu pentru bagaje, chiar dacă pregătești o vacanță cu întreaga familie.

Pentru că în 2017 tehnologia este prezentă în viața noastră mai mult decât oricând, noua Corolla nu face excepție și promite o gamă extinsă de sisteme inovative. Instrumentarul de bord este echipat cu un ecran de 4,2 inci care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie atunci când pleci la drum. Iar pentru că siguranța primează întotdeauna, sistemele Toyota Safety Sense sunt mereu active și gata să prevină situațiile care prezintă pericol. Utilizând o unitate centrală de monitorizare a condițiilor de drum și a traficului care folosește atât un sistem laser, cât și o cameră radar, acest grup de sisteme se dovedește extrem de util. Încorporând un sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, capacitatea de a recunoaște semnele de circulație, dar și un asistent automat pentru faza lungă, Toyota Safety Sense devine cu adevărat un al șaselea simț care îți este alături și te ajută să eviți sau să diminuezi efectele unui posibil accident. În plus, ecranul central, tactil, este interfața prin care poți controla toate funcțiile mașinii, de la sistemul de navigație până la conexiunea cu telefonul mobil.
Urmărind parcursul extraordinar al generațiilor Corolla din 1966 și până acum, progresul și ambiția de a construi cea mai bună mașină din segment sunt evidente, iar noua Corolla duce mai departe cu succes această tradiție, respectând rețeta originală, dar adăugând ingredientele de care fiecare dintre noi are nevoie în prezent.

bis F87A0093

Eleganța și sportivitatea merg întotdeauna mână-n mână. Adrian Nartea și noua Toyota Corolla demonstrează acest lucru.

Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC CVT SOL

Preț de pornire cu TVA (euro): 21.102
Putere (CP/rpm): 132/6.400
Cuplu (Nm/rpm): 160/4.400
0-100 km/h (s): 11,1
Viteză maximă (km/h): 190
Consum mediu (l/100 km): 5,6-6,1
Emisii CO2 (g/km): 142

Citeste si...

Urban Trend
Stephan Pelger și Mini Paceman: Farmecul stă în detalii

Lasa un comentariu:

Comentarii