Advertisement
Lifestyle — aprilie 1, 2015 at 7:00 am

BMW R NineT – Pasiune pură

by

BMW-nineT-14

BMW R NineT este un roadster pur și plin de caracter, o motocicletă pe care o cumperi pentru că o vrei cu adevărat, nu pentru că ai nevoie de ea.

 

BMW R NineT este, după cum îi spune și numele, un model care a apărut pentru a onora aniversarea celor 90 de ani de când BMW a produs prima motocicletă (1923). Și, în cel mai pur stil BMW, folosește aceeași arhitectură a motorului și a transmisiei cu acel prim model, denumit R 32.

Motorul boxer cu doi cilindri și transmisia cu cardan au devenit simboluri ale producătorului bavarez de motociclete și în BMW R NineT, iau forma lor cea mai pură și mai elegantă cu putință. Noul roadster nu a apărut ca urmare a vreunui studiu de marketing, pentru a umple o nișă sau a satisface o anume cerere a consumatorilor, ci este pur și simplu o motocicletă realizată cu pasiune de către oameni care fac asta de o viață. La designul prototipului a contribuit și celebrul customizator american Roland Sands, renumit pentru creațiile sale extravagante, dar pure și funcționale în același timp.

Și BMW R NineT, deși arată într-un fel care te face să nu vrei să-ți dezlipești privirea de la el, este cât se poate de funcțional. Poziția în șa este naturală și confortabilă, calitatea componentelor este ireproșabilă și motorul de 1.200 cmc și 110 CP are cuplu din plin la orice turație. Roadsterul a fost creat pentru a fi cât mai ușor de personalizat, astfel încât subcadrul șeii se poate demonta, transformând motocicleta în monopost cu spate scurt și agresiv, iar rezervorul din aluminiu, sudat manual, necesită multe ore de muncă și este perfecțiunea întruchipată.

Ca orice operă de artă, BMW R NineT nu costă deloc puțin (peste 14.000 de euro), dar dacă vă doriți un exemplar, trebuie să vă mișcați repede, căci, în mod deloc surprinzător, BMW a vândut aproape întreaga producție programată.

Citeste si...

Richard Mille RM 50-03 McLaren F1 – Un ceas inspirat din monoposturile de Formula 1
Gucci Bloom: Parfumul începutului de vară

Lasa un comentariu:

Comentarii